Ga naar de inhoud

Aanvullende verzekering 2024: nu al terugverdiend

  • door
aanvullende zorgverzekering

Pas halverwege januari sloot ik een nieuwe zorgverzekering af; op dat moment had ik een beter idee van mijn te verwachten zorgkosten dan ik had in november of december. Ik koos voor een basisverzekering én een aanvullende verzekering. Ik verwachtte dat ik de kosten van de aanvullende verzekering er dit jaar wel uit zou halen. En dat is (in maart al) gelukt! Hoe heb ik dat gedaan?

Kosten aanvullende zorgverzekering

Naast mijn basisverzekering sloot ik voor 2024 ook een aanvullende verzekering af. Niet te hoog – ik verwacht niet zoveel zorgkosten te hebben in 2024 – maar wel hoog genoeg voor de kosten die ik dit jaar verwacht. Omdat ik de premie in één keer betaalde kreeg ik een korting van 1%. Ik betaalde voor de aanvullende verzekering in 2024 daardoor € 308,28.

Declaraties zorgverzekering

De aanvullende verzekering heb ik vooral afgesloten vanwege de vergoeding voor lenzen en voor de fysio. De vergoeding voor lenzen is € 100 per twee kalenderjaren. Omdat ik vorig jaar bij een andere verzekeraar zat, kon ik dit jaar gebruikmaken van het “eerste” kalenderjaar. In januari was er een aanbieding voor mijn lenzen en heb ik een voorraad gekocht: de rekening heb ik meteen ingediend en ik heb al € 100 vergoed gekregen.

Daarnaast ben ik in 2024 inmiddels vier keer naar de fysio geweest. Eén behandeling van de fysio kost € 50,50 (de intake heb ik vorig jaar al gehad).

Ook kocht ik afgelopen maand een kolf omdat ik weer aan het werk ging maar onze jongste nog volledig borstvoeding krijgt. Ik kocht deze voor € 69,95 en de kolf werd helemaal vergoed door de verzekering. Inmiddels heb ik daardoor de aanvullende verzekering al meer dan terugverdiend! Komende maanden zal ik nog vaker naar de fysio gaan. Wellicht ga ik nog een EHBO-cursus volgen of kan ik een keer naar een gewichtsconsulente; ook dit wordt vergoed vanuit mijn zorgverzekering!

Heb jij dit jaar al gebruikgemaakt van je aanvullende verzekering?