Ik schrijf (g)een boek tijdens mijn verlof

Ik schrijf (g)een boek tijdens mijn verlof

31 januari 2018 0 Door Lenthe Leeuwenberg

Zoals jullie misschien wel weten heb ik al meerdere ebooks uitgegeven. Toen ik tijdens een burn-out thuis zat, schreef ik een complete serie van zes boeken in tweeënhalve maand. Gemiddeld is dit minder dan twee weken per boek. Dan zou ik tijdens mijn zwangerschapsverlof toch zeker wel één boek kunnen schrijven?

Kennelijk dacht ik hier iets te positief over, want na anderhalve week verlof staat er nog geen woord op papier. (Er is nog niet eens een plan, dus al zou ik willen beginnen aan een nieuw boek, dan weet ik nog niet waarover ik kan gaan schrijven).

Hoe graag ik het ook zou willen, naast de lichte huishoudelijke klusjes die ik nog wel doe, alles wat ik nog moet regelen voor de baby en het feit dat alles wat extra moeite kost, is het voor mij onmogelijk om een boek te schrijven in deze periode.

Wat doe ik tijdens mijn verlof?

Hoe mijn dagen er tijdens mijn verlof uitzien? Ik lig tot ongeveer negen uur in bed – soms iets langer. Voor dat ik ontbeten en gedoucht heb is het vaak al elf uur. Douchen kost me veel energie, en bovendien doe ik alles bewust op een langzamer tempo omdat ik weet dat ik het anders niet lang volhoud.

’s Ochtends doe ik een huishoudelijke taak zoals wassen, opruimen of boodschappen. Vanaf de lunch tot een uur of drie/half vier is het moment waarop ik me het beste voel. Vaak ga ik dan een blog schrijven, online artikelen schrijven of iets lekkers bakken. Na half vier lig ik vaak een uur of twee op de bank of op bed. Daarna is het al tijd om te gaan koken!

Na het avondeten ga ik op de bank hangen en heb ik vrij weinig energie meer. Rond negen uur ga ik meestal al naar boven en hoewel het vaak nog een paar uur duurt voor ik in slaap val – de kleine vindt het kennelijk nogal gezellig in mijn buik op dat moment – ben ik altijd blij als ik rustig op bed lig. Ik slaap minimaal acht uur per nacht en merk dat ik dat – samen met de rustmomenten ’s middags – hard nodig heb.

Inmiddels heb ik de meeste van mijn to do’s uitgevoerd, die te maken hebben met de komst van de baby. Alle kleding is gewassen, de geboortekaartjes zijn geadresseerd en de babykamer is helemaal klaar.

Stiekem hoop ik dat onze kleine man wat eerder komt dan de uitgerekende datum – ik ben nogal ongeduldig. Toch zou ik het wel fijn vinden als ik voor zijn geboorte nog de rust kan vinden om te schrijven. Na de bevalling verwacht ik dat het nog lang gaat duren voor er weer een boek van me verschijnt.