Ga naar de inhoud

We gaan verhuizen!

  • door
We gaan verhuizen

We wonen prima waar we wonen, maar we hebben altijd gezegd; als er in een dorp vlakbij een mooie, ruime, woning – met garage en eigen oprit – vrij komt, dan gaan we daar zeker kijken. De afgelopen jaren hebben we enkele woningen bezichtigd daar (er komt niet vaak iets vrij), maar elke keer was het net niet wat we zochten. De ene keer was de tuin helemaal ingebouwd door andere tuinen en vooral woningen. Een andere keer was er geen mogelijkheid om een vijfde slaapkamer en/of werkkamer te creëren. Een andere woning was volgens de bank financieel haalbaar voor ons, maar vonden wij gewoonweg te duur (en zelfs te groot). Enkele weken geleden kwam er een huis beschikbaar, wij deden een bod en dat werd geaccepteerd. Dus: we gaan verhuizen!

Droomwoning

Voor onze droomwoning hebben we meer geld over dan voor de rijtjeswoning waar we nu in wonen. Als we in onze rijtjeswoning waren blijven wonen dan hadden we binnen tien jaar onze volledige hypotheek afgelost, en dat gaat nu hoogstwaarschijnlijk niet meer gebeuren. En is het onze droomwoning? Als ik heel eerlijk ben; nee, dat is het niet. Maar de wensen (of eigenlijk eisen) voor onze droomwoning zouden zo hoog zijn dat we dat er financieel niet voor over zouden hebben. Al zou de bank zeggen dat we met onze inkomens wel een hypotheek van € 400.000 mogen nemen met een hypotheek van € 2000+ per maand (wat we overigens niet kunnen krijgen omdat onze inkomens echt niet zo hoog zijn), dan zouden we dat nog niet doen. Dat vinden we veel te duur!

We denken dat we met deze woning onze realistische, betaalbare droomwoning hebben gevonden. Voor elk kind een eigen slaapkamer, een mogelijkheid tot een tweede badkamer, beneden ruimte voor een werkkamer en een speelkamer en een grote tuin voor de kinderen om in te spelen… daar mogen we blij mee zijn! Dat in onze droomwoning alle slaapkamers enkele vierkante meters groter zouden zijn, we een inloopkast zouden hebben, een dubbele oprit in plaats van een enkele, een grotere speelkamer, nog ruimere keuken en ga zo maar door… dat is met het budget dat wij ervoor over hebben gewoonweg niet haalbaar.

Besparen

Heel eerlijk; in het nieuwe huis zullen we niet besparen op energielasten en hypotheek. Voor onze droomwoning die op de perfecte locatie ligt en aan al onze belangrijkste eisen voldoet hebben we meer geld per maand over dan voor de tussenwoning waar we nu in wonen. Omdat het een oudere woning is zullen we ook meer gaan betalen voor gas en elektriciteit. Maar er zullen ook kosten zijn die lager worden! Zo brengen we onze kinderen nu regelmatig met de auto naar school – lopend is te ver en fietsen met drie kinderen lukt me niet meer nu ik zwanger ben – maar nu we gaan verhuizen kunnen we vanaf de nieuwe woning lopend naar school!

Wat voor ons een van de belangrijkste redenen was om te kiezen voor deze woning was de vrijheid die onze kinderen daarmee krijgen. Op dit moment wonen we in een wijk waar wel wat speeltuintjes zijn, maar daar kunnen onze kinderen niet alleen naartoe omdat ze daarbij een drukke straat moeten oversteken. Bovendien kent niemand in de wijk elkaar.

In het dorp waar we naartoe gaan verhuizen is dat anders. Veel mensen kennen elkaar, klasgenootjes van onze kinderen wonen in de buurt, en onze tuin grenst aan een parkje en een speeltuin. Ideaal toch? Omdat onze kinderen dan meer vrijheid hebben, hebben wij dat straks ook!

Wat verhuizen kost? En hoe verhuis je met vier kleine kinderen? Ik ga jullie op de hoogte houden!

Meer lezen over verhuizen (met kinderen)?