Ga naar de inhoud

Beerze Bulten ervaring

  • door
bultje het konijn - beerze bulten ervaring - wat heeft onze vakantie gekost

Eind september zijn we anderhalve week op ‘zomer’vakantie geweest naar de Beerze Bulten. We hadden in de zomer willen gaan, maar toen we besloten hadden om te boeken – we wilden eerst afwachten of alles met ons derde kindje goed zou gaan – was de populaire camping in die periode al lang bezet. Omdat we graag naar de camping wilden gaan besloten we om een paar weken later te gaan. Lees hier onze Beerze Bulten ervaring!

App

De Beerze Bulten heeft een app voor op je mobiele telefoon waarin ontzettend veel informatie staat. Denk aan het animatieprogramma en openingstijden van faciliteiten, maar ook kun je via de app eten bestellen. De hele vakantie heeft deze app perfect gewerkt. Ideaal!

Het park

Het was eind september toen wij op vakantie waren en dat betekende dat de camping, op de seizoenplaatsen na, vrijwel leeg was. Er stonden nog enkele caravans maar de meeste plekken waren leeg. De verhuuraccommodaties waren echter wel volop bezet. Er worden verschillende tenten, blokhutten en bungalows verhuurd. Wij hadden gekozen voor de Beerze Bulten Youpi Lodge.

Vakantiepark Beerze Bulten

Het park ziet er keurig uit. Het leuke van de Beerze Bulten vind ik dat de veldjes niet allemaal zijn aangelegd, maar dat de natuur vooral zijn gang is gegaan – of dat lijkt in elk geval zo. Bomen die de grens van een campingplaats aangeven, heuvels waarvan ik me afvraag hoe je daar ooit je caravan op getrokken krijgt en een toiletgebouw dat zo onopvallend mogelijk in het park is geplaatst. Heel mooi! Daarnaast lijken ze alles goed op orde te hebben. Na een melding van een kapotte lamp bij aankomst in onze accommodatie werd die lamp binnen enkele uren vervangen.

Speeltuinen

Op werkelijk ELK veldje is een speeltuin. De ene wat groter dan de ander, maar op elk veldje staat een speeltoestel, meestal in een zandbak. Heerlijk voor onze kinderen! Hoewel ik me kan voorstellen dat een tienjarige niet meer onder de indruk is van een schommel of een kleine glijbaan, zijn de speeltuinen sowieso geweldig voor peuters en kleuters. Helaas konden we pas eind september op vakantie waardoor het regelmatig regende of de speeltuinen in de ochtend nog nat waren waardoor we er wat minder gebruik van hebben gemaakt dan we hadden gewild.

Giga Konijnenhol

Het Giga Konijnenhol is een overdekte speeltuin voor kinderen tot ongeveer twaalf jaar oud. Voor onze dreumes en peuter was het geweldig. Er waren verschillende delen waar zij konden spelen en omdat het niet druk was hebben ze zichzelf goed kunnen vermaken. In de ochtenden was het er erg rustig, maar in de middagen – met name op woensdag, vrijdag en zaterdag – was het drukker vanwege de kinderfeestjes die daar gehouden werden. Ook waren er op een maandagochtend enkele kleuterklassen op schoolreis. Ga er niet van uit dat je het Giga Konijnenhol alleen deelt met de weinige andere campinggasten, want het is drukker dan je denkt. Dat maakt het wél wat gezelliger, want met alleen de campinggasten zouden er maar weinig kinderen aan het spelen zijn.

De animatie

Af en toe werden er – op onregelmatige tijden – shows opgevoerd met Bultje het konijn. Al snel kwamen we erachter dat er vooral shows en minidisco’s waren op het moment dat er (meerdere) kinderfeestjes of schoolreisjes waren in het Giga Konijnenhol. De shows en de minidisco’s met Aart (of zijn collega) waren een succes, maar de rest van de animatie viel tegen. Zo deden we mee aan een speeltuinentocht, wat niet meer betekende dan dat we langs drie speeltuintjes liepen en de animatiemedewerker bij de tweede speeltuin iedereen een bellenblaas leende om even mee te spelen. Verder zat ze aan de kant en zei ze niets.

beerze bulten ervaring

Ook was er een keer een tocht georganiseerd waarbij iedereen takken en theedoeken mee moest nemen – voor wat lekkers zou gezorgd worden. Omdat het misschien zou gaan regenen besloot het animatieteam dat er in plaats daarvan binnen spelletjes gespeeld zouden worden, waarna de meeste ouders – met de verzamelde stokken – meteen vertrokken en na twee spelletjes vrijwel alle kinderen waren afgehaakt. En wat denk je? Het was gewoon droog gebleven.

Omdat onze kinderen nog klein waren en het vooral leuk vinden als er íets te doen is was het voor ons niet zo erg, maar voor de animatie zou ik in het laagseizoen niet naar de Beerze Bulten gaan. De shows en minidisco’s zijn leuk, maar houd er rekening mee dat het behoorlijk druk kan zijn vanwege de bezoekers van het Giga Konijnenhol.

Zwembad

Het buitenzwembad was vanwege het regenachtige weer de hele vakantie gesloten, maar daar zouden we met onze kinderen toch geen gebruik van gemaakt hebben.

Het Zwemparadijs Beerze Bulten binnen is perfect voor onze kinderen! Kleine glijbanen en waterpret met Bultje in het midden van het zwembadje. Ze hebben zich goed vermaakt!

Vanwege het laagseizoen was het zwembad vrijwel elke middag vanaf half vier gesloten vanwege zwemlessen die werden gegeven. Wij vonden dat niet erg – we wisten dit van tevoren en gingen daarom altijd in de ochtend zwemmen.

Wat wij wel misten was een familiekleedkamer of iets vergelijkbaars. Bij de kleedhokjes – die overigens alleen via een enorme trap te bereiken waren – is één aankleedkussen aanwezig. Ook bij het zwembad is er één. Daarnaast was er een kleine kleedruimte voor mannen en één voor vrouwen die niet afgesloten konden worden. Bij een gezinscamping als deze hadden we verwacht dat er betere omkleedfaciliteiten voor kleine kinderen zouden zijn. Daarnaast is er eigenlijk alleen buiten plaats om je kinderwagen weg te zetten – wat niet ideaal is in de regen. Gelukkig was het zo rustig dat we de kinderwagen binnen weg mochten zetten.

Op vakantie in het laagseizoen; beperkte openingstijden

Iets waar je rekening mee moet houden als je in het laagseizoen naar de camping gaat zijn de beperkte openingstijden. Niet alleen het zwembad gaat op doordeweekse dagen eerder dicht vanwege zwemlessen, ook de snackbar en het restaurant zijn soms gesloten. De campingwinkel was, ook in het weekend, alleen in de ochtend geopend. Geen probleem, maar wel iets om rekening mee te houden.

5-sterren Vakantiepark Beerze Bulten

Wat kan er beter?

Ik had meer verwacht van het animatieprogramma, want nu stelde het niet veel voor. De dagelijkse knutselochtendjes waren niet echt populair en het waren vooral de ouders die aan het knutselen waren. Uiteraard waren we wel blij dát er iets van animatie was, omdat er maar weinig campings en parken in Nederland in september en oktober nog een animatieprogramma hebben.

Omdat ik zelf in augustus jarig ben heb ik als kind regelmatig op de camping mijn verjaardag gevierd. Vaak kreeg ik dan een verrassing of kwam het animatieteam langs. Hoewel Emily op vakantie jarig was hebben we van het park niets gehoord – erg jammer, dat hadden we wel leuk gevonden.

Daarnaast is de Beerze Bulten een autovrije camping, maar niet als je vertrekt. Er waren tijdens onze vakantie dagelijks caravans en campers – met name van Duitse gasten – die vertrokken waardoor we tóch op moesten passen voor auto’s en dat vonden we erg jammer. We hadden onze kinderen graag op ‘straat’ laten spelen, maar dat kon nu niet. De camping kan hier vrij weinig aan doen, maar de autobestuurders vonden vrijwel altijd dat zij voorrang hadden of dat ze ons op de smalle doorgaande route wel in konden halen… Heel jammer! Voor ons is het dus geen autovrijpark, hoewel alle auto’s op de parkeerplaats bij de ingang geparkeerd moesten worden.

Overigens zijn er op meerdere plaatsen karren te leen waardoor je ofwel je boodschappen ofwel je kinderen naar de gewenste plaats kunt brengen zonder dat je moet sjouwen.

Conclusie Beerze Bulten ervaring

Het was een rustige periode op de camping toen wij er waren en daar waren we blij mee. Vooral omdat onze kinderen nog zo klein zijn was het fijn dat het wat rustiger was in het zwembad en het Giga Konijnenhol. Als in het hoogseizoen alle plaatsen bezet zijn en het er wemelt van de (ook grotere) kinderen, weet ik niet of onze kinderen zo’n leuke vakantie zouden hebben. In het hoogseizoen lijkt het me erg massaal – maar dat hoort natuurlijk ook bij een populaire camping zoals de Beerze Bulten.

Ik had – hele – hoge verwachtingen van de camping, omdat ze al meerdere keren de beste camping van Nederland zijn geweest. Ondanks dat ze niet al die verwachtingen waar hebben gemaakt, hebben we toch een hele leuke vakantie gehad. Ik had de lat misschien wat te hoog gelegd, want in vergelijking met andere parken waar we geweest zijn scoort de Beerze Bulten zeker de meeste punten. Het is tot nu toe het enige park waar we nog een keer naar teruggaan!

Al met al hebben we een positieve Beerze Bulten ervaring gehad, dus: tot volgend jaar!

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.