Ga naar de inhoud

Beerze Bulten Youpi Lodge – onze ervaring

  • door
Beerze Bulten Youpi Lodge

Afgelopen september brachten wij een bezoek aan camping de Beerze Bulten. We hadden een Beerze Bulten Youpi Lodge gehuurd; een blokhut die lijkt op een tent. Hoe is dat ons bevallen? Je leest het hier!

De Beerze Bulten Youpi Lodge

‘Wat een klein maar gezellig huisje!’ Dat was eigenlijk de eerste gedachte die we hadden toen we de Youpi Lodge binnenkwamen. Een gezellig ingerichte blokhut, die er vanbuiten uitziet als een tent vanwege het zeil dat over de hut heen is gespannen. Ook als het regent en je hoort de druppels op de tent vallen, heb je het idee dat je echt aan het kamperen bent. Een ideale manier van glamping – zeker met een baby.

In de lodge is standaard één kinderstoel en één campingbedje aanwezig. Omdat wij twee campingbedjes nodig hadden hebben wij er één bij gehuurd.

Vakantiepark Beerze Bulten

De keuken en woonkamer

De keuken en woonkamer waren samen de grootste ruimte. Een tafel, groot genoeg voor zes personen, vlak bij de deur, een – voor campingbegrippen – ruime keuken (inclusief waterkoker, vaatwasser en combimagnetron) en een grote bank bij een haard. Daarnaast was er nog een losse stoel en aan de muur hing een televisie met meer dan voldoende zenders.

Het is binnen redelijk donker, al kwam dat ook omdat wij er in de herfst waren; in de zomer als de zon meer schijnt zal het wellicht wat lichter zijn, maar wij moesten eigenlijk altijd wel meerdere lampen aan doen.

Omdat het herfst was was het redelijk koud, maar de Beerze Bulten Youpi Lodge wordt verwarmd met een centrale verwarming en de (gas)kachel die er hangt kan nog veel extra warmte geven. De verwarming springt vanzelf uit als er een tijdje geen beweging is gezien. Heel goed, als we weggingen hoefden we er niet aan te denken om de verwarming uit te zetten. In de ochtend was het helaas toch wel koud als we wakker werden!

De vloer is gemaakt van planken en op sommige plaatsen kraakte de vloer ontzettend – maar dat hoort er natuurlijk bij.

Wat ik wel miste was – maar dat is meestal zo op vakantie – een kastje om wat spullen in op te bergen. In de badkamer vonden we een wasteil waarin we bijvoorbeeld het speelgoed hebben opgeborgen, maar wat was het handig geweest als er iets van een kastje had gestaan in de woonkamer!

De slaapkamers

De Youpi Lodge heeft twee ‘echte’ slaapkamers, en een vide met twee bedden. De vide is zo laag dat een volwassene in het midden maar net op zijn knieën kan zitten en is dus echt voor kinderen bedoeld. Wel staan er twee echte (lage) bedden en is er een raampje dat wat daglicht geeft. Omdat onze jongste nog bij ons op de kamer sliep en de andere twee een kamer konden delen, hebben wij de vide voornamelijk gebruikt om spullen op te bergen.

In de hoofdslaapkamer, aan de voorkant van de lodge, stonden twee kasten die groot genoeg waren om onze spullen en die van Hannah in op te bergen – en zelfs nog wat meer spullen! De twee bedden in de hoofdslaapkamer beschikken over elektrisch bedienbare lattenbodems, heerlijk! Daarnaast waren de gordijnen redelijk verduisterend en hoefden we niet – zoals ons op eerdere vakanties weleens gebeurde – met vuilniszakken de ramen af te plakken om te zorgen dat er minder daglicht doorheen kwam.

5-sterren Vakantiepark Beerze Bulten

Ook de andere slaapkamer had twee kasten, een groot raam, en twee losse bedden. Er was eigenlijk geen plaats meer voor een campingbedje in de kamer, waardoor we een van de bedden op zijn kant hebben gezet zodat Sam en Emily een kamer konden delen. De kinderen hebben heerlijk geslapen en omdat de slaapkamers niet tegen elkaar aan lagen hebben ze weinig last gehad van Hannah die ’s nachts nog weleens lag te huilen.

De badkamer

Wat een enorme badkamer, dat hadden we niet verwacht! De badkamer bevindt zich tussen de twee slaapkamers beneden. Er is een toilet, wastafel en een douche, maar er staat ook een bankje en daarnaast is er nog plaats genoeg voor een wasrek. Heel handig als je in de herfst op vakantie gaat en het wasrek niet buiten kunt zetten om te drogen!

Buiten de Youpi Lodge

Op de deels overdekte veranda staat een picknicktafel en twee losse stoelen. Alle Youpi Lodges leken hetzelfde te zijn, maar de veranda’s waren dat niet. De trapjes van het grasveld naar de veranda zaten niet op dezelfde plek, waardoor sommige veranda’s anders ingedeeld waren. Zo was het bij sommige lodges bijvoorbeeld niet mogelijk om de picknicktafel overdekt weg te zetten omdat dan het poortje van de trap geblokkeerd werd. Verder waren de veranda’s wel ruim, maar met genoeg privacy omdat de lodges ver genoeg van elkaar vandaan lagen.

Er zijn (uiteraard) nog wel wat verbeteringen mogelijk; zo zat er bij de informatiemap een gebruiksaanwijzing van een magnetron, maar dat was niet de magnetron die wij hadden. Wat ik daarnaast miste – niet alleen hier, maar op meerdere campings en parken waar we zijn geweest – is kinderservies en -bestek. Omdat we dat eerdere jaren ook al nergens hadden, had ik het gelukkig zelf meegenomen. In de slaapkamers was genoeg opbergruimte – met uitzondering van de vide – maar in de woonkamer was een kastje wel fijn geweest. Daarnaast ben je verplicht om bedlinnen voor alle personen (behalve nuljarigen) te huren, terwijl je daar geen gebruik van maakt als een dreumes in een campingbedje slaapt.

Ondanks deze puntjes hebben wij een geweldige vakantie gehad en komen we volgend jaar terug, we hebben dezelfde Youpi Lodge alweer gereserveerd!

 

Vakantiepark Beerze Bulten

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.