Ga naar de inhoud

Een weekendje weg naar Camping de Wondermolen! – onze ervaring

  • door
ervaring camping de wondermolen

Als papa een weekendje weg gaat met vrienden, dan gaan wij ook een weekendje weg! Dat dacht ik toen zijn weekendje weg geboekt was. Thuis blijven met de kinderen was natuurlijk ook een optie, maar ik had zin om er samen met de kinderen eens lekker op uit te gaan. Camping de Wondermolen is niet zo ver en heeft een binnenzwembad en een binnenspeeltuin. Een ideale camping voor een weekendje weg, toch? Lees hier onze ervaring met camping de Wondermolen.

Voorbereiden op de vakantie

De camping heb ik gekozen vanwege de korte reisafstand én omdat er een indoorspeeltuin bij is – altijd handig als je in de herfst in Nederland op vakantie gaat. Het liefst kies ik van tevoren op welke campingplaats ik wil staan, maar dat was bij deze camping niet mogelijk. Van tevoren checkte ik de website, maar veel duidelijke informatie kon ik niet vinden. Gelukkig zag ik wel dat er een supermarkt aanwezig was, net als een snackbar. Goed om te weten!

Aankomst op de camping

Vanaf 16.00 mag je de accommodatie in, maar als deze al klaar is mag je er eerder in. Is je accommodatie nog niet klaar? Dan mag je al wel gebruikmaken van de faciliteiten! Erg fijn, want dan kunnen de kinderen alvast spelen in Kids Wonderland. Gelukkig kunnen wij om 15.00 al meteen naar ons chalet als we arriveren. Ons chalet staat op een autovrij veldje – helaas. Autovrij betekent namelijk ook dat je niet mag laden en lossen op het veldje. Omdat wij helemaal achteraan op het veldje stonden was dat flink sjouwen met alle spullen – zeker in je eentje terwijl je drie kleine kinderen in de gaten moet houden! Als ik dit van tevoren had geweten, dan had ik dit natuurlijk nooit geboekt. Er staat ook nergens op de website vermeld dat er autovrije veldjes zijn.

Het zwembad

Vanaf buiten ziet het zwembad er goed uit. Een deel is overdekt – maar dat kan opengeschoven worden – en het grootste gedeelte is buiten. Toen we de eerste avond een rondje over de camping liepen, viel het ons al op dat de ingang niet aan de hoofdweg bij het binnenzwembad was. Er staat wel een bordje ‘ingang’ met een pijl naar rechts. Maar ook aan de rechterkant was geen ingang te zien. We zagen andere campinggasten zoeken naar de ingang van het zwembad en uiteindelijk heb ik het de volgende ochtend maar gevraagd in de supermarkt; waar is de ingang van het zwembad? Nou, die is dus aan de andere kant. Om bij het binnenzwembad te komen moet je langs het (diepe) buitenzwembad lopen. Bij een deur – die meer op een nooduitgang lijkt – kom je bij het binnenzwembad. Het zwembad is niet groot, maar dat hoeft ook niet. Er was een peuterbadje met daarin een boot met stuurtjes, en daarnaast waren er in het grote zwembad twee glijbanen.

Buitenzwembadervaring camping de wondermolen

Ten eerste vroeg ik me af of het buitenzwembad open was. Het kindergedeelte niet, want daarin zat geen water. De grote glijbanen buiten wel – daar stroomde het water en de zwembanden die je voor een glijbaan nodig had lagen klaar. Maar dan was er nog het buitenbad. Met stilstaand water met blaadjes erin. Was het open? Het was niet afgesloten. Twee meiden sprongen er in, maar het water was ijskoud en ze kwamen er meteen weer uit. De laatste dag hing er een rood-wit-gestreept lint om het zwembad. Was het dan toch gesloten? Geen idee, want een paar uur later was het lint weer weg.

Binnenzwembad

ervaring kids wonderlandHet peuterbad in het binnengedeelte ziet er leuk uit. Het is zo’n dertig centimeter diep en heeft een boot met stoeltje en stuurtjes en aan de zijkanten spuit er water uit. Heel leuk voor de kinderen! Minder leuk is dat er boven het peuterbadje een enorme nephouten emmer hangt, die ongeveer elke vier minuten omvalt waardoor alles en iedereen in (en naast) het peuterbadje nat wordt. Ik heb meerdere kinderen – inclusief één van mezelf – krijsend het zwembad uit zien gaan, geschrokken en helemaal nat van die emmer water. Het zwemmen in het peuterzwembad duurde bij onze kinderen dus welgeteld twee minuten.

En dan waren er nog de kleedkamers. Nou ja, die waren er dus niet. Op het moment dat je het binnenzwembad in liep stond je bij het zwembad. Omkleedruimtes waren er niet. Buiten waren wel twee douches open, maar alle andere deuren waren dicht. Nu hoeft dit in de zomer, als het heerlijk weer is, geen probleem te zijn. Maar in de herfst, of bij slecht weer in de zomer, is dit natuurlijk een groot nadeel.

In tegenstelling tot normale binnenzwembaden lagen er geen gladde tegels naast het zwembad, maar was het een stenen ondergrond. Prima, want dan glijden de kinderen niet zo snel uit! Maar omdat er geen kleedkamers waren, liep iedereen rond met schoenen en laarzen aan. Zodra er iets op de grond viel – en dat gebeurt snel met kleine kinderen – was het niet alleen nat, maar zat het ook nog onder het zand.

Zwemmen? Dat hebben we tijdens het weekend maar één keer gedaan.

Kids Wonderland

Een van de redenen waarom we voor deze camping hebben gekozen; de indoorspeeltuin. Hier konden ze het hele weekend spelen. Grootste nadeel; je mocht je eigen eten en drinken niet meebrengen. Voor Hannah heb ik dat maar even genegeerd, en verder aten we lekker bij ons huisje. Aan al die duur geprijsde etenswaren wilde ik geen geld uitgeven.

Faciliteiten

Volgens de website zijn alle faciliteiten dagelijks geopend tijdens feestdagen en vakanties; het supermarktje in de ochtend en een snackbar, restaurant en tikibar die elke middag en avond geopend zijn. Maar de snackbar was dicht – alleen wist de receptioniste dit niet. Misschien vanwege een verbouwing? Want aan de buitenkant werden de kozijnen geverfd, hadden we gezien. Daarnaast was de supermarkt alleen in de ochtend open tussen 8 en 11, en niet zoals op de website stond ook in de namiddag van 16 tot 19, waardoor we bij aankomst niets konden kopen daar. Ook de Tikibar bij het zwembad is niet open geweest. (Wat ik ook niet verwacht had in de herfst, maar op de website staat van wel…)

Animatie

Het was herfstvakantie en er waren enkele jongeren aanwezig die de animatie organiseerden. Mijn kinderen geven nog niet veel om de meeste activiteiten, maar er was één activiteit die ze wel graag wilden doen: koekjes bakken!

Wat een tegenvaller was dat. De activiteit begon om 15.00, maar om 16.45 moest de laatste lading koekjes nog de oven in. Om 15.00 lag er nog niets klaar, waardoor één animatrice op het podium ging staan om te gaan dansen – het deeg moest nog gemaakt worden. Ze probeerde de kinderen en ouders enthousiast te krijgen, maar slechts een handvol deed mee. Een van de ouders merkte terecht op; “we komen om koekjes te bakken, niet om te dansen”.

Toen eindelijk de eerste bol deeg klaar was kreeg elk kind een klein stukje deeg, waar toch wel twee koekjes van gemaakt konden worden. Maar met twee keer kneden was het deeg plakkerig. En waarom? Er was geen bloem! Bovendien stonden op tafel enkele bakjes met versieringen voor op de koekjes (sprinkles, marshmallows en chocolade) waar de kinderen pas aan mochten komen als de koekjes gebakken zouden zijn, zodat ze daarna de koekjes konden versieren. Tja, als de kinderen er niet aan mogen komen, dan moet je het natuurlijk nog niet op tafel zetten! Al met al was het een grote ongeorganiseerde chaos. De rest van het weekend hebben we dan ook niets meer van het animatieprogramma gedaan.

De camping

ervaring camping de wondermolenHet is duidelijk dat de camping momenteel vernieuwd wordt. Er staan al veel nieuwe stacaravans/chalets, maar er zijn ook nog veel oude accommodaties. Sommige moeten nog afgebroken worden, andere zijn al afgebroken. Het is een mix tussen gloednieuwe accommodaties, vervallen stacaravans, volle afvalcontainers en lege veldjes met daarop al wel leidingen die boven de grond uit komen. De camping zal er vast mooi uitzien als alles vernieuwd is, maar aan de huidige situatie te zien gaat dat nog jaren duren.

ervaring camping de wondermolen

Ons chalet stond op een veldje met een speeltoestel. Op het veldje stonden zo’n 13 chalets, en op het veldje ernaast ook. En al die overige chalets? Die waren leeg. Midden in de herfstvakantie. Uiteindelijk kregen we buren, maar dat was het. Zou dat iets zeggen over de populariteit van de camping?

Campingregels

Bij aankomst moet je je handtekening zetten onder de campingregels. (En dat doe je dan maar, hè? Anders houdt je vakantie meteen op.) Maar zinnen als “wij staan in ons recht u de toegang tot de camping te weigeren” als je je niet houdt aan campingregels, zoals “kinderen onder de 6 jaar dienen een ROOD Capfun polsbandje te dragen” zijn niet de beste zinnen om je gasten op de hoogte te brengen van de campingregels. Dat zou iets vriendelijker kunnen, toch? (Dat de campingregels ook in je chalet op de deur van het wc-hokje hangen en je ze daarom meer dan dagelijks kan lezen is ook niet echt bevorderlijk voor een vrolijke vakantie.) Al met al zorgt het niet voor een positieve ervaring van camping De Wondermolen.

ervaring camping de wondermolen

Eindschoonmaak

De eindschoonmaak had ik niet bijgeboekt, want ik dacht; ik kan zelf wel het afval wegbrengen en de vloer vegen voor ik vertrek. Nou, dat was niet helemaal wat ze bedoelden. Op de deur van het toilet – precies waar je naar kijkt als je zit – hing een poster met daarop niet alleen de campingregels, maar ook wat er werd verwacht bij de eindschoonmaak. Waar het op neerkwam; er wordt verwacht dat je het chalet zo schoon oplevert, dat de volgende gasten er meteen in kunnen trekken. Laat je het niet schoon genoeg achter? Dan houden ze je borg van ongeveer € 150 in.

De manier waarop dit werd gecommuniceerd kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Ik was blij dat ik er maar een weekendje was; je zal maar twee weken meerdere keren per dag op de wc zitten en elke keer herinnerd worden aan je vertrek. Je moet niet alleen voor 10.00 je chalet uit zijn, je moet ook de binnenkant van de keukenkastjes poetsen, de ramen lappen en nog veel meer.

Wat kostte het weekendje weg?

Op een blog die over kinderen én over besparen gaat, moet ik natuurlijk wel delen wat ik kwijt was voor deze vakantie: € 451 maar liefst. Voor een weekend op de Beerze Bulten in de herfstvakantie zouden we ongeveer hetzelfde bedrag kwijt zijn geweest. Omdat ik hoge verwachtingen had van de Wondermolen (net als de Beerze Bulten met een binnenzwembad en een indoorspeeltuin) vond ik dat een reëel bedrag. Inmiddels is mijn mening daarover compleet veranderd. Zelfs de helft van het bedrag had ik te veel gevonden voor een weekendje op de Wondermolen. En dan te bedenken dat ik nog zelf het chalet heb gepoetst de laatste ochtend, omdat ik anders zo’n € 150 extra had moeten betalen…

Camping de Wondermolen, onze ervaring

Ik heb met mijn kinderen een heel leuk weekend gehad, maar er zijn me ontzettend veel dingen tegengevallen aan de camping. Een weekend daar was dan ook echt genoeg, ik zou niemand aanraden om er naartoe te gaan. En dat komt niet alleen vanwege de (te) hoge prijs. Met alle fouten op de website en alles wat op de camping tegenviel, heb ik alleen maar negatieve indrukken gekregen van de organisatie erachter. De manier waarop gecommuniceerd wordt is om te lachen. (Om over de spelfouten nog maar te zwijgen.) Ik ben ervan overtuigd dat het een geweldige camping zou kunnen worden als het helemaal vernieuwd is, want er zijn genoeg mogelijkheden. Maar dan zal er wel wat aan de manier van communiceren gedaan moeten worden.

Hoewel we een leuk weekend hebben gehad, is mijn ervaring met camping De Wondermolen, eigenlijk met de hele organisatie erachter, niet positief. Dus een vakantie op een camping van Capfun? Nooit meer! Jammer, maar goed om te weten, want er stonden een aantal Capfun-campings op ons lijstje voor komende zomer. Door de ervaring met camping De Wondermolen vallen al deze campings sowieso al af.

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.