Ga naar de inhoud

Onze ervaring met EIX Lagotel Mallorca

  • door
all-inclusive met kleine kinderen - ervaring EIX Lagotel Mallorca

Wat was onze ervaring met EIX Lagotel op Mallorca?

Op vliegvakantie naar de zon, mét drie kleine kinderen. We waren er al vrij snel over uit dat we naar Mallorca wilden gaan en een van de redenen was de vliegtijd – twee uur vliegen leek me meer dan genoeg voor de kinderen. Bovendien waren we niet op zoek naar een land waar het extreem warm zou zijn, maar wel naar een plaats waar we lekker in een shirtje buiten konden lopen.

Na verschillende websites van reisaanbieders zoals Tui.nl te hebben bekeken, zijn we uiteindelijk uitgekomen bij EIX Lagotel op Mallorca. Waarom hebben we hiervoor gekozen? En wat was onze ervaring met EIX Lagotel op Mallorca?

Waarom wij op Mallorca kozen voor EIX Lagotel

Familiekamer

Een (harde) eis voor onze vakantie was dat we een accommodatie wilden boeken met minimaal twee kamers, waar een koelkastje beschikbaar zou zijn in de kamer. Als je iets wil boeken met twee kamers, zodat de hele familie in één appartement kan slapen, dan vallen er al heel veel hotels af.

We hadden bij dit hotel keuze tussen een familiekamer en een tweekamerappartement, maar in de familiekamer was geen keukentje (wel een koelkast) en in het tweekamerappartement wel, daarom hebben we daarvoor gekozen. Er bleek ook een magnetron bij te zitten, dat was toch wel handig als we een potje voor Hannah op wilden warmen!

Sam en Emily konden samen op de slaapkamer slapen, en wij sliepen met Hannah in de woonkamer. We hadden een ruime badkamer met een inloopdouche, en we hadden een groot balkon, waar we ’s nachts de twee buggy’s stalden die we mee hadden genomen, want verder was er niet veel ruimte in het appartement. Wel was er genoeg opbergruimte (heel fijn) en stond er een tafel met vier stoelen. Ook op het balkon was een tafel met vier stoelen.

all-inclusive met kleine kinderen - ervaring EIX Lagotel MallorcaHet hotel

Een andere reden om voor het hotel te kiezen, was dat het niet té groot was. Er zijn ongeveer driehonderdvijftig kamers, wat wij prima vonden. We hebben ooit in een all-inclusive hotel in Griekenland gezeten dat écht kleinschalig was, maar daar stonden nog geen twintig tafeltjes in het restaurant – dat buiten was – en daar was maar heel weinig keuze in gerechten. EIX Lagotel was groot genoeg voor meerdere zwembaden en animatie, maar het was ook nog overzichtelijk.

Het eten

De tijden van het eten waren voor ons een belangrijk punt om voor het hotel te kiezen. Dit hotel was een van de weinige hotels waar je vanaf 18.30 al kon avondeten. Hoewel de lunch pas vanaf 13.30 zou zijn (dat is eerder ná het middagslaapje dan ervoor) was er buiten vanaf het eind van de ochtend een (snack)bar open waar je ook kleine gerechten zoals broodjes hamburgers, porties friet en tosti’s kon bestellen. Zo konden onze kinderen toch op tijd lunchen (al was het niet zo gezond als we hadden gehoopt).

De kwaliteit van het eten was goed. Soms was er al iets koud, soms was iets te vet, maar vergeleken met andere all-inclusive hotels was dit prima! Er was (heel) veel keuze; elke dag bij de lunch en het diner waren er verschillende soorten vlees, rijst of pasta, en aardappels. Er was genoeg groente, ook koude groenten om bijvoorbeeld een salade te maken. Ook stonden er veel toetjes en er waren elke avond verschillende smaken schepijs. Voor de kinderen was dit natuurlijk geweldig. Ze konden bij elke maaltijd zelf kiezen wat ze wilden hebben – al mochten ze van ons niet tien dagen lang alleen maar friet eten bij de lunch en het diner.

Buiten was een groot terras met een soort snackbar, die van (denk ik) 11.00 tot 17.00 open was. Daar kon je de hele dag door drinken en eten halen. Als je een ijsje of taartje bestelde dan kreeg je een willekeurige smaak. De winkel in het hotel verkocht wat souvenirs en lekkere etenswaren, maar daar ben ik niet geweest. Voor de kinderen was er een gamehal – tegen betaling uiteraard – en daar hebben we ook geen gebruik van gemaakt.

playa de muro - onze ervaring met EIX Lagotel MallorcaHet strand – shuttlebus

Zes dagen per week rijdt er elk half uur een shuttlebus naar het strand, ideaal! (Maar let op: deze bus rijdt niet rond lunchtijd – en dat staat nergens duidelijk aangegeven. Dat was nogal een tegenvaller toen we precies op dat tijdstip op de bus terug stonden te wachten…) Het strand ligt op nog geen kilometer afstand van het hotel, maar voor onze kinderen was dat te ver om te lopen. Bij het strand was een supermarkt, toeristenwinkeltjes en meerdere restaurants. Verderop waren nog veel meer winkels.

Overige faciliteiten

Er waren minigolfbanen, tennisbanen en padelbanen, maar wel allemaal tegen betaling. Het zwembad was kleinschalig en overzichtelijk. Er waren nog twee zwembaden waarvan één adults only, maar bij die twee zwembaden zijn wij niet geweest. Bij elk zwembad was een bar in de buurt waar je drinken kon halen. Er was een kleine ruimte voor de animatie en omdat het niet zo druk was, was dat prima – maar ik kan me voorstellen dat dat in de zomervakantie te klein is.

Bij de zwembaden was het rustig. Er was slechts één kinderbad, en er was een stuk waar je telkens een beetje dieper het water in kon lopen. Er waren geen sproeiers of glijbanen, wat voor onze kinderen ook niet nodig was, maar ik kan me voorstellen dat het voor wat grotere kinderen daarom saai zou zijn.


Het personeel was (bijna) altijd vriendelijk. (Behalve de schoonmaakster die geen Engels sprak en die niet begreep dat ze pas een uur later terug kon komen omdat er twee kinderen een dutje lagen te doen.)

In het hotel mocht je – tegen betaling – gebruikmaken van wasmachines (heel fijn met kleine kinderen!). Helaas was er geen speeltuin bij het hotel, dat zou echt een verbetering zijn voor gezinnen met kleine kinderen! Op loopafstand was wel een grote – omheinde – speeltuin waar we regelmatig met de kinderen naartoe zijn gegaan.

Het enige nadeel van dit hotel – vonden wij – was dat de transfertijd (van vliegveld naar hotel) zeker een uur zou zijn. Nadat de kinderen in een vliegtuig al ruim twee uur stil hadden moeten zitten, zouden ze dat in de bus ook nog moeten… Op de heenweg was er ook geen bus (iets met problemen op Schiphol, waardoor de vluchten die wel gingen vertraagd waren en het hele busschema op Mallorca in de war was gegaan. En wij vlogen niet eens vanaf Schiphol.) en moesten we nog langer wachten. Achteraf viel de reis met de bus best mee – mede dankzij het speelgoed dat we bij hadden voor de kinderen – maar dat was wel iets waar we tegenop hadden gezien.

Onze ervaring met EIX Lagotel op Mallorca. Gaan we nog eens terug?

Ik ben nog nooit in het buitenland teruggegaan naar hetzelfde hotel, omdat we – voordat we kinderen kregen – naar verschillende plaatsen wilden gaan. Maar zowel wij als onze kinderen hebben een hele leuke vakantie gehad, en ik sta er zeker voor open om nog eens terug te gaan.

We zijn echter niet van plan om de komende jaren nog op vliegvakantie te gaan. Als onze kinderen ouder zijn dan zullen we dit hotel zeker weer in overweging nemen!

Hoewel het misschien niet het perfecte hotel was, vond ik de prijs-kwaliteitverhouding wél erg goed. Toen we een hotel zochten hebben we ook naar de prijs gekeken. Als we het dubbele bedrag hadden betaald waren we misschien wel in een nog beter hotel terechtgekomen, maar dan waren er waarschijnlijk ook altijd minpunten geweest. Die hogere prijs was me dat niet waard. We hebben een positieve ervaring gehad met EIX Lagotel op Mallorca!

PrijsEIX Lagotel Mallorca

Voor deze reis naar Mallorca betaalden wij – aan de reisorganisatie – € 2489,-.  (Sam en Emily kregen kinderkorting. Voor Hannah betaalden we nog geen € 20 aan administratiekosten; daarvoor mochten we zelfs een koffer inchecken.) Dit bedrag was voor een reis van 11 dagen, inclusief transfer en drie koffers. Uiteraard kwamen er later nog andere kosten bij zoals parkeerkosten en benzine om naar het vliegveld te gaan.

Prijzen vergelijken met andere vakanties

Op dit moment kost eenzelfde reis € 2448,- als onze kinderen nog klein waren geweest. (Maar dan voor 10 dagen in plaats van 11 dagen, want die van 11 dagen zijn denk ik al uitverkocht.) Omdat Hannah inmiddels ook al bijna twee is zal die – als we nog een keer zouden gaan – ook een eigen vliegtuigstoel moeten hebben. Met de oudere leeftijden (Hannah 2, Emily 3 of 4 en Sam 5) van onze kinderen komen we op een prijs van € 2854,- voor 10 dagen in de meivakantie. (Of: € 2812,- voor 8 dagen in de herfstvakantie. Die duurt helaas niet langer en omdat Sam vijf is, kunnen we niet meer buiten de schoolvakanties op reis.) In de zomervakantie ben je toch al snel twee keer zoveel kwijt, maar dat vind ik toch echt te duur.

Vakantiepark Beerze Bulten

Helaas kan ik niet meer zien wat 10 dagen naar (ons toch wel favoriete park) de Beerze Bulten ons gekost zou hebben in de meivakantie of de herfstvakantie. Die zitten – waarschijnlijk – al helemaal volgeboekt. Daarom heb ik het vergeleken met een ander populair park, namelijk De Zandstuve (waar we ook al eens zijn geweest). De goedkoopste accommodatie die we daar met het gezin kunnen huren is een chalet. Daarvoor zouden we voor 10 dagen in de meivakantie € 1918,- kwijt zijn – ook dat is natuurlijk nog zonder benzinekosten. Maar ook zonder eten.

 

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.