Ga naar de inhoud

Onze ervaring met hotel NH Centre in Utrecht

  • door
ervaring hotel NH Centre Utrecht

Na jaren – het is meer dan twee jaar geleden dat we met zijn tweeën een nachtje weg zijn geweest – werd het weer eens tijd voor een overnachting in een hotel. Zeker omdat we met Kerstmis een cadeaubon hadden gekregen van weekendjeweg.nl, wat zou schelen in de kosten, vonden we het tijd om dat weer eens te doen. Al snel hadden we besloten dat we naar Utrecht wilden gaan, een keer naar een bruisende stad, en omdat we met onze cadeaubon wilden betalen bleven er maar weinig hotels over. Uiteindelijk kozen we voor hotel NH Centre, midden in het centrum van Utrecht. Hoe was onze ervaring met hotel NH Centre in Utrecht?

Ontvangst en het hotel

Vanaf 15.00 konden we inchecken, maar wij waren er pas een paar uur later – we waren eerst gaan winkelen. De receptioniste was vriendelijk en we werden goed geholpen. We kregen een kamer toegewezen ergens op de tweede verdieping. Met de trap naar boven en keurig de bordjes volgen, maar later bleek dat we een langere route liepen door de bordjes te volgen…

Het hotel zag er goed onderhouden uit en het lag inderdaad midden in het centrum, op enkele minuten loopafstand van de Domtoren.

De kamer

uitzicht NH Centre Utrecht

We hadden een standaardkamer geboekt, dat leek ons voor een nachtje voldoende. Meer dan een bed en een badkamer hadden we niet nodig, toch? Maar de kamer die we hadden, was iets kleiner dan we dachten…

Tegen de ene muur stond een tweepersoonsbed, tegen de andere muur een bureau met daarbij een bureaustoel. Maar als je die bureaustoel naar achteren schoof, tegen het bed aan, was er nauwelijks ruimte om tussen het bureau en de stoel te komen om op de stoel te gaan zitten. Het was echt te smal. Zeker als we – zoals we vorige keer gedaan hadden – een baby mee hadden genomen, was er niet eens plaats geweest voor een campingbedje – zelfs niet voor een kinderwagen. Een hotelkamer hoeft niet groot te zijn, maar als ze zelf aangeven dat een kamer 25 vierkante meter is, en dat zijn er nauwelijks 15 inclusief de badkamer, dan is dat wel een tegenvaller. We hadden geen uitzicht vanuit onze kamer, maar dat maakte voor ons niet uit. We zaten aan de achterkant van het hotel en er kwam geen overlast van buiten. Heel fijn!

Helaas werkte het toilet in de badkamer niet goed – drie keer moeten doorspoelen om een beetje toiletpapier weg te krijgen is niet wat je verwacht.

Ontbijten kon niet bij het hotel, hoewel er beneden bij de receptie wel flesjes frisdrank en verpakte broodjes gekocht konden worden. Dat zagen we niet zitten, dus zijn we eropuit gegaan om ergens anders te ontbijten, want er zijn genoeg leuke tentjes in de buurt waar je goed moet kunnen ontbijten!

Prijs

Als je nu op de website van NH Centre Utrecht kijkt, zie je dan een nachtje in het hotel minimaal € 177 kost als je op een zaterdag wil blijven slapen. Dat betekent dat de tarieven flink verhoogd zijn, want toen wij in november geboekt hebben lag dat bedrag rond de € 100.

Daarnaast betaal je ook nog 7% toeristenbelasting, per accommodatie, waardoor je in totaal zo’n € 190 kwijt bent. Dat vind ik veel geld! Zelfs met een bon van weekendjeweg.nl. We hadden een bon gekregen van € 50, maar als je via weekendjeweg.nl boekt dan betaal je € 19,95 (extra) aan administratiekosten… Eigenlijk heb je dus maar € 30 ‘korting’. Deze bon zal ik dus ook niemand geven en nooit meer vragen… dat zou ik zonde vinden van die € 20.

Volgende keer weer naar een hotel?

Als de kinderen weer eens allemaal uit logeren zijn, dan gaan we lekker met zijn tweeën uit eten, hebben we besloten. Maar dan slapen we gewoon thuis – zelfs al moeten we vanaf het restaurant een uur naar huis toe rijden. De prijzen van hotelovernachtingen tegenwoordig vinden we het gewoon niet waard. Waarom zou ik bijna € 200 uitgeven om ergens anders te kunnen slapen als mijn bed thuis veel lekkerder ligt? Van € 200 kan ik heel veel andere leuke dingen doen! Het is ook meer dan de helft van mijn maandelijkse boodschappenbudget, dus dat ga ik echt niet uitgeven aan een nachtje in een hotel…

Dit idee komt niet vanwege onze ervaring met hotel NH Centre in Utrecht, maar omdat alle hotelprijzen ineens fors gestegen lijken te zijn. We zijn blij dat we een nachtje samen weg zijn geweest, maar volgende keer slapen we lekker thuis.

Onze ervaring met hotel NH Centre in Utrecht

Voor een nachtje was het een goed hotel. Jammer dat er geen mogelijkheid was om te ontbijten, dat de kamer zo klein was en dat het toilet niet goed werkte. Dat we geen uitzicht hadden maakte voor ons niet uit. Daarnaast was het juist fijn dat we aan de achterkant van het hotel sliepen, want ik kan me voorstellen dat je aan de voorkant wel last hebt van uitgaanspubliek in het weekend. Ook was het fijn dat je pas om 12.00 hoefde uit te checken, zodat we eerst ergens anders konden gaan ontbijten en daarna terug konden komen om onze spullen te halen. Qua prijs zou ik het hotel niet aanraden – maar dat zou ik waarschijnlijk bij geen enkel hotel doen.

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.