Ga naar de inhoud

Reizen die we willen maken met de kinderen

  • door
toch op vakantie - autovakantie europa - reizen met kinderen

Wij houden van reizen (met kinderen). Toen we met zijn tweeën waren hebben we meerdere reizen gemaakt – van all inclusive vakanties tot actieve reizen en stedentrips. Na de geboorte van Sam zijn we nog een aantal keer op vliegreis geweest en maakten we een rondreis door Denemarken. Na de geboorte van Emily waren er weinig mogelijkheden om op vakantie te gaan omdat alles gesloten was, en daarna kwam Hannah. En heel eerlijk; met drie kinderen ga je net iets minder makkelijk op pad dan met één of twee kinderen. We gingen burgerlijk op vakantie naar de Beerze Bulten, maar gingen ook – omdat er meerdere familieleden mee gingen – met het vliegtuig naar Mallorca om daar te genieten van een all inclusive resort.

ANWB Camping van het Jaar

Reizen met vier kleine kinderen

And then there were four… Heel eerlijk; op dit moment zie ik het niet zitten om op vliegvakantie te gaan met ons gezin. Komende zomer is de oudste zes jaar en de jongste nog geen jaar. Als ik bedenk wat we mee moeten nemen – en dan proberen wij nog zo weinig mogelijk in te pakken – dan vul je toch minimaal twee koffers (en misschien zelfs wel vier). Met twee buggy’s en een shitload aan handbagage (speelgoed om vier kinderen te vermaken, schone kleding voor iedereen, voldoende luiers en eten…) zie ik ons niet gemakkelijk het vliegtuig in stappen. Over enkele jaren zou ik graag weer op vliegvakantie willen, maar de komende jaren zie ik dat niet zitten.

Afgelopen zomer zijn we op vakantie geweest naar Duitsland, en dat was voor ons de ideale vakantie. Lekker weg naar een indrukwekkende omgeving voor de kinderen (want: bergen en (ski)liften) in het buitenland, niet te ver rijden. Heerlijk was dat om er een paar dagen tussenuit te zijn! We fantaseren nu alvast over alle reizen die we willen maken als de kinderen (iets) groter zijn.

Stedentrips

We willen onze kinderen graag wat van de wereld laten zien en samen mooie herinneringen maken. Zo willen we heel graag een keer een stedentrip maken naar Italië – welke stad precies dat weten we nog niet.  Maar ook willen we naar Parijs, en naar een stad in Engeland, Schotland of Ierland. En ook gewoon naar Amsterdam! Want de laatste keer dat ik daar was kan ik me niet eens herinneren (excursie op de middelbare school?)

En dan zijn er ook nog andere Nederlandse plaatsen die we graag willen bezoeken; denk aan Giethoorn en Kinderdijk, maar ook aan een waddeneiland.

Rondreizen

Een rondreis hoeft van mij niet lang te duren. Hoe leuk ik het ook vind om op reis te zijn; ik vind het ook altijd heel fijn om weer thuis te komen in onze eigen woning. Om alle spullen die je nodig hebt weer bij de hand te hebben en om lekker in mijn eigen bed te kunnen slapen. Ik vind het heerlijk om gezinnen met kinderen te volgen die maandenlang rondreizen in een camper, of die meerdere maanden in het buitenland gaan wonen. Maar zelf zou ik dat niet doen. Wel zijn er een aantal rondreizen die ik graag wil maken;

  • een rondreis door Denemarken (mét een bezoek aan Legoland). Toen Sam een paar maanden oud was, hebben we een klein deel van Denemarken gezien. Omdat ik alles kindvriendelijk vond en omdat het niet te ver rijden is, zou ik dit graag met het heel gezin nog eens uitgebreid doen. (En daarmee bedoel ik maximaal twee weken, dat is voor mij lang genoeg!)
  • IJsland of Scandinavië. Onze huwelijksreis was naar IJsland en ik vond dat zo’n uniek land, dat ik mijn kinderen dat graag wil laten zien – al zou ik het ook leuk vinden om elders in Scandinavië een rondreis te maken omdat ik daar zelf ook nog niet geweest ben. Grote nadeel; Scandinavië is behoorlijk duur…
  • Oost-Europa. Het lijkt me een prachtige omgeving, iets minder toeristisch ook dan de ‘standaard’vakantielanden. En hoewel het een stuk goedkoper is, is het wel behoorlijk lang rijden voordat je er bent…

Wintersport

Mijn man is één keer op wintersport geweest, ik drie keer in mijn hele leven. Skiën vinden we leuk, maar we hoeven echt niet elk jaar op wintersport om een week lang te skiën. Wél vinden we het leuk om onze kinderen de ervaring van een wintersport te geven. We hopen in de toekomst een weekend naar bijvoorbeeld Winterberg te gaan, maar verder zijn we niet van plan om op wintersport te gaan.

All inclusive

“Mama, wanneer gaan we weer naar Mallorca?” vroeg Emily vorige week. Ik wilde van haar weten waarom ze daar graag naartoe wilde en dat antwoord was duidelijk: ze wilde zelf haar ontbijt kiezen. Ook Sam heeft eerder zoiets gevraagd (wanneer we weer naar een buffetrestaurant gingen) – toen zijn we om een verjaardag te vieren naar een all-you-can-eat-restaurant geweest. Nu wil Emily dus ook om die reden terug naar Mallorca. Of we weer naar Mallorca gaan dat weet ik nog niet, maar ik weet wel dat we nog eens op all inclusive vakantie willen met onze kinderen. Wel als ze iets ouder zijn, maar hoe heerlijk is het als je zelf de hele vakantie niet hoeft te koken en schoon te maken? Nu nog even sparen.

Disneyland

Hoewel Legoland ook ver bovenaan ons lijstje staat, willen we ook een keer naar Disneyland. Mijn man en ik zijn daar allebei geweest toen we jonger waren en we kunnen niet wachten om een keer met onze kinderen deze (korte) reis te maken.

Treinvakantie

Omdat het beter is voor het milieu zou ik graag eens met de trein op vakantie gaan. Maar is dat wel betaalbaar met zes personen? Dat weet ik nog niet. Met de trein heb je immers zes tickets nodig, terwijl je voor een autovakantie nog steeds maar één auto nodig hebt. Ik zou ook nog niet weten waar we dan met de trein naartoe gaan. Misschien een stedentrip naar een plaats in Duitsland of Frankrijk, of kunnen we het combineren met Disneyland? Dat moeten we nog even uitzoeken!

Waar wil jij nog naartoe reizen met je kind(eren)? Wij hebben voor komende zomer (lekker burgerlijk) een accommodatie op de Veluwe gehuurd!