Ga naar de inhoud

Stedentrip naar Keulen

  • door

Een stedentrip dicht bij huis? Maak dan een stedentrip naar Keulen!

Keulen ligt – afhankelijk van waar in Nederland je woont – slechts op enkele uren rijafstand. Als je in het (zuid) oosten van het land woont, kun je zelfs makkelijk voor een dagje heen en weer!

Keulen is onder andere bekend om de Gestapo gevangenis, de Kölner Dom en van Eau de cologne.

Cultuur

De bekendste bezienswaardigheid is toch wel de Dom van Keulen. Het hele gebouw op een foto krijgen was vrijwel onmogelijk. Deze Kölner Dom is de grootste kathedraal van Duitsland.

Bezoek ook de Kölner Zoo (een van de grootste dierentuinen van Europa), Glockenklasse 4711 (de oudste parfumfabriek van de wereld) en de Altstad (het historisch stadscentrum waar onder andere de Kölner Dom te vinden is).

Shoppen

In het centrum van Keulen kun je ontzettend goed winkelen! Ben je op zoek naar nieuwe kleding? In de winkels is alles verkrijgbaar. Alle winkels zijn enorm – vergelijk het met een C&A, een Bijenkorf of een voormalig V&D-pand. De meeste winkels hebben meerdere verdiepingen, ontelbare merken en voldoende medewerkers. Genoeg mogelijkheden!

Bereikbaarheid

Je kunt zowel met het openbaar vervoer als met de auto naar Keulen. Met de trein sta je vanaf Utrecht Centraal na ongeveer twee uur in Keulen. Met de auto doe je er vanaf Utrecht ongeveer tweeënhalf uur over, en vanaf de grensovergang in Limburg ongeveer een uurtje. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden in Keulen – maar let op, de parkeergarages zijn ontzettend smal! Met onze redelijk grote auto moesten we veel moeite doen om de parkeergarage in, maar zeker weer uit te komen… In Keulen zelf hebben we met het OV gereisd en dat is prima te doen!

Ben je op zoek naar een korte citytrip, niet te ver weg en met genoeg winkelmogelijkheden? Dan is een stedentrip naar Keulen echt een aanrader!