De eerste vakantie naar het buitenland – de voorbereidingen

Volgende week is het zo ver: de eerste buitenlandse vakantie voor onze klein vent! We houden van reizen en ook met Baby willen we dat graag zo veel mogelijk blijven doen!

Aangezien ik nog steeds verlof heb, omdat ik vijf weken ouderschapsverlof heb opgenomen, ben ik druk bezig met de voorbereidingen van de vakantie. Lijstjes maken wat we mee moeten nemen, routes uitstippelen en wat willen we daar eigenlijk gaan doen? (Note to self: vergeet zijn ID-kaart niet!)

Nog nooit eerder zijn we zonder alles te boeken op vakantie gegaan en nu – met Baby – gaan we dat wel doen! Stiekem vind ik dat toch best spannend… Het enige wat we geboekt hebben is een appartement in Kopenhagen, voor drie nachten. Zowel de eerste nacht als de rest van de vakantie na Kopenhagen (enkele nachten waarschijnlijk) hebben we nog niet geboekt – we hebben zelfs nog geen idee waar we heen willen gaan!

Enkele weken geleden hebben we besloten dat we naar Denemarken op vakantie gaan. We hebben altijd al eens Kopenhagen willen bezoeken en dat leek ons een ideale vakantieplek met een baby! Andere steden die we ook nog willen bezoeken zijn onder andere Venetië en …, maar dat leek ons met een baby wat minder praktisch. Bovendien hadden we in Kopenhagen weinig toeristische plekken die we wilden bezoeken – we kennen slechts Nyhavn en de Zeemeermin van Hans Christian Andersen. Twee dingen bezoeken tijdens drie dagen Kopenhagen? Dat moet zelfs met een baby wel lukken. Inmiddels ben ik druk aan het zoeken naar wat we kunnen doen in Kopenhagen en ben ik er achter gekomen dat drie dagen waarschijnlijk wel erg kort is… Maar goed, het is onze eerste buitenlandse vakantie met een baby dus we moeten eerst maar eens zien hoe dat gaat lopen… Teruggaan kan altijd nog!

Wat er tot nu toe op de planning staat om te bezoeken?

  • De Zeemeermin van Hans Christian Andersen
  • Nyhavn
  • Rundetaarn (want zeg eens eerlijk, een toren die je met buggy of kinderwagen kan beklimmen is toch ideaal voor een vakantie met baby?)
  • Tivoli

Daarnaast willen we graag een dagje naar Malmö in Zweden – slechts een brug van Kopenhagen vandaan! Maar met een baby erbij is dat toch wat lastiger te organiseren… Gaan we met de auto? Erg duur. De bus? Erg lang. De trein? Zou kunnen. Georganiseerde busreis? Kan niet, want geen autostoeltje.

Eigenlijk gaan we gewoon om even weg te zijn met zijn drieën. Mijn man heeft dan echt vakantie; hij werkt regelmatig thuis, ook wel eens in de weekenden, maar op vakantie hij echt vrij! Ook ik ben thuis – zelfs tijdens mijn verlof – regelmatig bezig met mijn blogs, site of nieuw te verschijnen boek(en), dus volgende week hebben we eindelijk echt tijd voor elkaar!

Nu alleen nog even uitzoeken hoe we naar Kopenhagen gaan (via de ferry vanaf Puttgarden, of over de brug bij Nyborg) en uitzoeken wat we écht willen doen. En misschien alvast kijken waar we de dagen na Kopenhagen door willen brengen.

Wie heeft er nog tips? (Voor Legoland is onze Baby echt nog te klein… Wellicht over een paar jaar!)