Ga naar de inhoud

Wat gaan we doen in de zomervakantie van 2024?

  • door
Beerze Bulten Youpi Lodge vakantie 2023 zomervakantie 2024

In december 2022 vroegen we ons af wat we in de zomer van 2023 zouden gaan doen. We wisten het toen niet zo goed, en hadden eigenlijk besloten om niet op vakantie te gaan maar om in plaats daarvan een Eftelingabonnement te nemen. Uiteindelijk zijn we toch gegaan. Waarom? We willen reizen maken met de kinderen voor mooie herinneringen samen. We willen onze kinderen wat van de wereld laten zien. En herinneringen maken is gelukt, want zelfs Hannah benoemt nog regelmatig de bergen en de gondellift.

ANWB Camping van het JaarWaarom gaan we wél op vakantie in 2024?

We zijn sinds vorige zomer afhankelijk van de vakanties, omdat Sam daarvoor vijf was geworden. Maar op vakantie in het hoogseizoen is volgens ons vooral druk en duur. Daarnaast slapen onze kinderen niet zo goed op vakantie en zullen Kars en ik nooit uitgerust terugkomen van vakantie. Een vakantie is echt voor de kinderen en om tijd met ze door te brengen, maar tijd voor onszelf en uitgerust terugkomen; dat zit er niet in en dat weten we ook. Daar hebben we de vakantie vorig jaar ook op uitgezocht.

Inmiddels zijn we weer een jaar verder. Komende zomervakantie hebben we niet alleen drie kinderen die graag op ontdekking gaan, maar ook een baby die dan misschien al kan kruipen. Omdat we tegenwoordig druk met ons nieuwe huis bezig zijn, willen we in de zomervakantie graag op vakantie met de kinderen. De tijd die we gebruiken om te klussen gaat namelijk ten koste van de tijd die we met onze kinderen kunnen doorbrengen. Onze kinderen – vooral de oudste drie – verdienen wat meer quality time met hun ouders. Ondanks dat er dit jaar heeeel veel geld naar de verbouwing van de nieuwe woning gaat, hebben we besloten om tóch op vakantie te gaan deze zomer.

Wat gaan we komende zomer doen?

We twijfelden om een vakantie te boeken, maar we weten ook dat we meer tijd met de kinderen door willen brengen. We willen iets hebben om naar uit te kijken en we hebben na al dat klussen wel een vakantie verdiend. Maar wat gaan we in de zomervakantie van 2024 doen? Eigenlijk willen we leuke dingen doen met de kinderen, meer tijd met ze doorbrengen. We willen geen drukte, al is wat gezelligheid natuurlijk prima.

Toen ik erachter kwam dat het zuiden van Nederland dit jaar als eerste zomervakantie heeft besloot ik om eens wat rond te gaan zoeken. Niet met het idee om een vakantie te boeken, maar wel om te ontdekken wat het zou kosten om in de allereerste vakantieweek al op vakantie te gaan. Gelukkig vond ik een aantal campings in Nederland waar ze de eerste week nog als laagseizoen zien, waardoor de prijzen een stuk lager zijn.

En om ervoor te zorgen dat we ook af en toe een beetje rust hebben, nemen we oma mee. Als Thomas, en misschien zelfs Hannah nog, een middagdutje doet, kan oma bij het huisje blijven en kunnen Kars en ik met de oudste twee op pad. Gaan we met zijn allen naar een zwembad? Dan is een paar extra ogen natuurlijk welkom. Wil oma lekker alleen gaan wandelen? Dan kan dat natuurlijk ook. Door oma mee te nemen hopen we wat meer 1-op-1 tijd met de kinderen door te kunnen brengen, en zelf wat meer rust te hebben.

Waar gaan we in de zomervakantie van 2024 naartoe?

Na een online zoektocht kwam ik erachter dat topcampings zoals de Beerze Bulten en De Zandstuve nog steeds duur waren. Voor Beerze Bulten zouden we minimaal € 2000 kwijt zijn voor een week, en bij De Zandstuve € 1500. Bovendien zouden we het daar waarschijnlijk te druk vinden. We zijn op zoek gegaan naar een kleinschaligere (en goedkopere) camping en vonden die uiteindelijk op de Veluwe. Voor iets meer dan € 800 zitten we in de eerste week van de zomervakantie in een houten woning op een wat kleinere camping – waarschijnlijk nog zonder animatie, maar met overdekte speeltuin en zwembad. Dit is een camping die de eerste week zomervakantie nog als laagseizoen ziet, want ook voor die camping zouden we een week later het dubbele moeten betalen!

Weet jij al wat je in de zomervakantie van 2024 gaat doen?