Ga naar de inhoud

Wat gaan we doen in zomer 2023?

  • door
Beerze Bulten Youpi Lodge vakantie 2023 zomervakantie 2024

In september zijn wij (buiten het hoogseizoen) op vakantie geweest naar de Beerze Bulten. Superleuke vakantie gehad, en eigenlijk is het precies wat we zoeken voor volgende zomer. Maar dan zijn we gebonden aan de zomervakantie omdat Sam dan vijf jaar oud is. Er zijn twee – voor ons hele belangrijke – redenen om ervoor te kiezen om niet terug te gaan naar deze camping in de zomer van 2023.

Vakantiepark Beerze Bulten

  1. Drukte

Terwijl de parkeerplaats van de camping voor nog geen kwart gevuld was, was het in het weekend al ontzettend druk in het zwembad. Op zondagochtend rond kwart voor elf was er bij het zwembad geen lege stoel voor je spullen meer te vinden. Ook in de indoorspeeltuin was het druk. Als het al zo druk is in het naseizoen, als maar een kwart van de parkeerplaatsen bezet is, hoe druk is het dan wel niet in het hoogseizoen als de hele camping vol is? Dat is misschien leuk als je kinderen wat ouder zijn, maar onze kinderen zijn volgende zomer 5, 3 en 2 en op die leeftijden lijkt de drukte ons nog niets.

  1. De kosten

Voor onze vakantie in september hebben we € 820 betaald aan verblijfskosten (incl. toeristenbelasting, beddengoed, e.d.), vorig jaar waren we in ongeveer dezelfde periode bijna evenveel kwijt. Volgend jaar in het hoogseizoen zijn de kosten voor eenzelfde vakantie fors hoger, als ik nu zoek kom ik op een bedrag van € 2702!  Dat is bijna € 2000 meer dan wat we nu kwijt waren aan het verblijf.

Zomer 2023 – alles is duurder

Ik begrijp dat we wat meer moeten betalen in het hoogseizoen, maar ruim € 2700 voor een vakantie van anderhalve week in een huisje in Nederland, dat ga ik echt niet betalen. Voor datzelfde geld kun je via Corendon half juli 10 dagen naar een driekamerappartement in Turkije. (Niet dat we dat van plan zijn, maar het is een vergelijking 😉 ). En voor minder geld (bijna € 2500) zaten we afgelopen voorjaar (in de meivakantie, dus ook een soort hoogseizoen) met zijn vijven 11 dagen all inclusive op Mallorca via Sunweb. (En ja, Hannah was op dat moment bijna gratis, maar als zij had moeten betalen waren we ook nog geen € 3000 kwijt geweest.)

€ 2700 voor een vakantiehuisje in Nederland, dat gaat ‘m dus niet worden. Maar wat dan wel? We weten het niet zo goed.

Waar moeten we over nadenken?

  • Blijven we in Nederland of willen we naar het buitenland? Zongarantie zou fijn zijn! Maar hoe ver willen we rijden?
  • Willen we wel in de zomervakantie, of is in de mei- of herfstvakantie ook prima?
  • Willen we zelf een caravan of vouwwagen kopen? Dat is eerst een investering, maar daarna ben je jaarlijks – als het goed is – minder kwijt aan verblijfskosten. (En dat betekent in ons geval niet alleen investeren in een caravan of vouwwagen, maar ook in een nieuwe auto, want we hebben geen trekhaak)
  • Of blijven we dit jaar lekker thuis en gaan we dagjes uit?

We hebben nog genoeg om over na te denken, gelukkig is het nog geen zomer 2023! 😉

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.