Ga naar de inhoud

Wat heeft onze zomervakantie gekost?

  • door
bultje het konijn - beerze bulten ervaring - wat heeft onze vakantie gekost

Op een blog over (be)sparen verwacht je natuurlijk berichten over hoeveel geld er uit is gegeven. Zo ook op vakantie! Misschien verwacht je op een blog over (be)sparen niet eens dat de schrijver op vakantie gaat, omdat dat geen besparing is. Wij proberen echter te besparen op andere dingen, zodat we budget hebben om op vakantie te gaan. Het leven bestaat bij ons niet alleen uit besparen, maar ook uit leuke ervaringen opdoen! In september zijn we 10 dagen naar de Beerze Bulten geweest (net als vorig jaar). Maar wat heeft onze vakantie gekost?

Vakantiepark Beerze Bulten

Verblijf

Het verblijf hadden we vorig jaar al geboekt en hebben we in drie termijnen vooruitbetaald. Voor het verblijf waren we € 820 kwijt (en € 20 borg, maar die hebben we inmiddels teruggekregen.)

Boodschappen

Als we niet op vakantie waren gegaan, hadden we ook boodschappen nodig gehad. Daarom heb ik een deel van de boodschappen niet meegerekend. Dat valt bij ons namelijk niet onder het vakantiebudget, maar onder het boodschappenbudget. Bij de Jumbo in de buurt had ik boodschappen gereserveerd die we de eerste dag meteen aan het eind van de middag op konden halen. Dit waren voornamelijk standaardboodschappen, denk aan brood, beleg, en voor meerdere dagen avondeten en enkele lekkere dingen die we normaal gesproken niet wekelijks kopen. De boodschappen die we later in de week bij hebben gehaald bestonden uit standaardboodschappen, maar ook uit veel lekkere dingen. Daarnaast waren de boodschappen duurder dan thuis, omdat ik minder gebruik kon maken van aanbiedingen en voorraad. Deze boodschappen heb ik daarom bij ons vakantiebudget geteld. Totale kosten: € 42,82

Lekker eten

We kochten twee keer avondeten bij de snackbar op het park, gingen uit lunchen in Duitsland en haalden een keer een ijsje: € 66,15

Uitjes

Het voordeel van op vakantie gaan naar een park waar een overdekt zwembad is, een enorme buitenspeeltuin én een indoorspeeltuin, is dat je verder niet veel nodig hebt. Toch besloten we om er een dagje op uit te gaan en we kozen voor een dagje Duitsland! Onze twee jongste kinderen waren nog nooit in Duitsland geweest, en de ene keer dat Sam daar is geweest was hij pas een paar maanden oud. We besloten een dagje naar Nordhorn te gaan en we combineerden een bezoek aan de dierentuin met een paar uurtjes winkelen. De entree van de dierentuin (waar we geen korting voor konden vinden, maar wat ons heel erg meeviel) was € 30. €11,50 per volwassene en €7 voor een kind vanaf 4 jaar, onze jongste twee waren gratis!

Benzine

Op vakantie hebben we één keer getankt. Met één tank kunnen we zo’n 550-600 kilometer rijden. In totaal hebben we op vakantie, inclusief heen- en terugreis, 585 kilometer gereden. Deze tankbeurt op vakantie kostte ons € 65,12.

Overige kosten

Daarnaast hadden we nog wat overige kosten. We moesten een aantal keer betaald parkeren en daarnaast draaide ik een keer een was op het vakantiepark. Totale overige kosten: € 8,60.

Totaal

In totaal heeft deze vakantie € 1032,69 gekost. Als je bedenkt dat we van dat bedrag met vijf personen tien dagen op vakantie zijn geweest, dan vind ik dat een mooi bedrag!

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.