Ga naar de inhoud

De onheilspellende villa

  • door
de onheilspellende villa

We zijn dol op escaperooms – maar tijdens de lockdown was alles gesloten. Met vrienden hebben we een aantal keer een online escaperoom gespeeld, en daarna kochten we de eerste escaperoom die we thuis – offline – konden spelen; De onheilspellende villa, van 999 games. Lees hier wat we ervan vonden! (Nee, geen spoilers in deze blog – niet meer dan er verklapt wordt bij de artikelomschrijving.)

Escaperoom thuis

Hoewel een escaperoom thuis een hele andere beleving is dan een ‘echte’ escaperoom of een online escaperoom, zijn er ook veel overeenkomsten. De puzzels en de dingen waar je over na moet denken… net iets anders dan bij fysieke of online escaperooms, maar toch hetzelfde. Het is een hele nieuwe ervaring en je wordt uitgedaagd om heel anders naar het spel te (gaan) kijken. We waren blij met sommige hints, waardoor het duidelijker werd. Wel gebeurde het regelmatig dat we aan de eerste hint niets hadden – daar waren we zelf al achter gekomen – maar dat we pas iets aan de tweede hint hadden. Bij echte escaperooms kan de spelbegeleider hierop inspelen, maar bij een thuisescaperoom kan dat natuurlijk niet.

Aanrader?

Echte escaperooms zijn duur – logisch – maar we vinden het een ontzettend leuk uitje. Ook dit spel vonden we vrij prijzig; € 15,95 voor anderhalf uur speelplezier. Het nadeel is namelijk dat het spel maar één keer te spelen is. Niet alleen wij kunnen het niet meer spelen – we weten nu immers al hoe het spel gaat – maar niemand kan het spel nog spelen. Dat komt omdat er iets in het spel beschreven, uitgeknipt, gevouwen of afgescheurd is. Het is dus niet mogelijk dat iemand anders daarna ook nog kan genieten van de escaperoom. Toch vonden we De onheilspellende villa een aanrader – maar omdat het pas onze eerste thuisescaperoom was hebben we nog niet veel om het mee te vergelijken.

We gaan in de toekomst zeker meer thuisescaperooms spelen, maar dan koop ik deze alleen als ze een (veel) lagere prijs hebben.

 

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.