Ga naar de inhoud

Babyuitzet; wat kost dat?

  • door
miskopen van de babyuitzet

De kosten voor een babyuitzet verschillen ontzettend per baby. Het hangt er heel erg vanaf wat je keuzes zijn; koop je alles tweedehands, of koop je alles nieuw? Zijn er dingen die niet noodzakelijk zijn, maar die je ontzettend graag wilt hebben? In deze blog vertel ik je hoeveel wij hebben uitgegeven voor onze eerste baby!

Babykamer

Voor de baby wilde ik graag alles zoveel mogelijk nieuw hebben. Waarom? Omdat ik hoop dat er in de toekomst nog één of meerdere kindjes gebruik van mogen maken en ik vind het een fijn idee dat alles schoon en ongebruikt is. Hoewel ik een kast nog wel tweedehands zou kopen, zou ik een matras nooit tweedehands aanschaffen. We wilden graag bij elkaar passende meubels en kochten nadat we verschillende winkels bezocht hadden uiteindelijk onze babykamer bij Van Asten Babysuperstore. Totale kosten van de babykamer: € 1088 (Kledingkast, commode, ledikant, matras, lakentjes)

Andere meubels

Niet alleen in de babykamer waren meubels voor de baby nodig, ook voor de woonkamer hadden we wat spullen nodig. Voor de box en een boxkleed waren we € 219 kwijt, voor de Tripp Trapp stoel incl. verkleiner en newbornseat € 270.


Zwangerschapskleding

Zwanger zijn betekent niet alleen spullen voor de baby kopen, maar ook voor jezelf. In de blog over zwangerschapskleding kun je lezen dat ik € 207 heb uitgegeven.

Medische kosten en echo’s

Tijdens deze zwangerschap hebben we de NIPT-test gedaan en hebben we een pretecho laten maken. De totale kosten hiervan waren € 210.

Kinderwagen

Net als bij de babykamer geldt bij de kinderwagen dat ik hoop dat er in de toekomst nog meer kinderen gebruik van mogen maken. We hebben meerdere kinderwagens uitgebreid getest in de winkels en kwamen uiteindelijk terecht bij de Joolz Geo. Omdat we er ook de accessoires als regenhoes, voetenzak en Maxi-Cosi-adapters bij wilden heeft de kinderwagen uiteindelijk € 914 gekost.

Voeding

Alles wat met voeding te maken heeft; flessen, sterilisator en spuugdoekjes. In totaal hebben we € 64 hieraan uitgegeven.

Kleding

Omdat er in de familie al meerdere jongens vóór Sam waren geboren kon ik veel kleding lenen. Ik vond het zonde om (veel) geld uit te geven aan kleding die misschien maar kort zou passen. In de maatjes 50 en 56 heb ik veel kunnen lenen. Zelf hebben we € 107 aan kleding voor Sam uitgegeven, voordat hij geboren werd.

Verzorgingsproducten

Omdat het ons eerste kindje werd hadden we nog niets in huis, ook niet voor de verzorgingsspullen. Hierbij gaat het niet (alleen) om luiers, maar om alles wat met de babyverzorging te maken heeft. Denk aan een thermometer, speentjes, en hydrofieldoeken, maar ook een luieremmer en een aankleedkussen voor op de babykamer. Hier gaven we € 110 aan uit.

Andere grote benodigdheden

De andere grote (dure) dingen die we nodig hebben waren een Maxi-Cosi en een babyfoon. In totaal hebben we hier € 300 voor betaald.

Overig

Er is nog een hele lijst met dingen die we aangeschaft hebben voor onze eerste baby, van kleine speelgoedjes tot slabben, een luiertas, een draagdoek en een geboortebord. Ik heb een zwangerschapscursus gedaan en na de geboorte hebben we geboortekaartjes verstuurd en een newbornshoot laten doen. De totale kosten van deze overige uitgaven waren € 630.

Totaalbedrag babyuitzet: € 4119

Een flink bedrag, dat vinden we zelf ook. We wilden echter niets van de babyuitzet tweedehands kopen en vonden het belangrijk om een leuke babykamer en een degelijke kinderwagen te hebben. Bovendien hopen we dat alle spullen ook voor toekomstige kindjes gebruikt mogen worden.

Daarnaast zijn er nog andere kosten die we niet gemaakt zouden hebben als er geen baby zou komen; denk aan parkeerkosten bij het ziekenhuis, of benzinekosten. Deze kosten heb ik niet meegeteld.

Baby

Meer lezen over de babyuitzet en de kosten voor een baby?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.

Baby