Ga naar de inhoud

Badcommode – dé oplossing voor een baby in onze badkamer

  • door
badcommode

Ik ben nooit fan geweest van een babybadje. Het leek me onhandig en bovendien was er in onze badkamer geen plaats voor een badje. Ik had dan ook geen badje gekocht, maar had een babybad met standaard kunnen lenen. Het was volgens de kraamzorg een verplicht item, dus ik had ervoor gezorgd dat ik het in huis had. Hoelang heb ik het badje gebruikt en waarom heb ik een badcommode gekocht? Je leest het hier!

Toevoeging: zelfs na drie baby’s heb ik nog geen babybadje gekocht, maar altijd geleend, en bij de tweede en derde hebben we het badje alleen nog maar in de kraamweek gebruikt. Bij de tweede enkele keren, bij de derde zelfs maar één keer.

De eerste keer in bad

Toen onze zoon voor het eerst in bad ging, waren we nog in het ziekenhuis. En wat was het daar gemakkelijk; we hadden een ingebouwd badje naast het aankleedkussen op onze ziekenhuiskamer. Alles was bij de hand en bovendien was het lekker warm (voor de baby tenminste, voor ons was het té warm) op de kamer.

Thuis in bad

Ook tijdens de kraamdagen thuis heeft de kraamverzorgster ons enkele keren geholpen om onze zoon in bad te doen. Het badje werd op zijn kamer gezet en er moest meerdere keren naar de badkamer gelopen worden om met een emmer het babybadje te vullen (en vergeet het leeg laten lopen niet… ook dat moest emmer voor emmer) zodat onze zoon in bad kon.

Toen de kraamverzorgster weg was hebben we onze zoon misschien nog twee of drie keer in bad gedaan. Inmiddels hadden we ontdekt dat het babybadje precies in de douche paste (dan kon één persoon hem vasthouden, de ander kon er niet meer bij) en omdat hij nog zo klein was paste hij in de wasbak! Daar legden we een handdoek in met daarop een badcape en hydrofieldoeken en de wasbak werd als commode gebruikt.

Douchen

Al snel besloot ik dat ik liever met onze zoon wilde douchen dan hem in bad doen. Ik vond het badderen zoveel werk en douchen met hem leek me zoveel makkelijker. Wat ben ik blij dat we dat gedaan hebben, want hij vindt het prachtig! Zelfs nu als hij overstuur of overprikkeld is, krijgen we hem rustig door met hem onder de douche te gaan.

Eerst vonden we het eng, en waren we erg voorzichtig. Er stond een krukje in de douche om op te zitten, terwijl we onze zoon douchten. De een douchte met hem, de ander waste hem en droogde hem af – nog steeds in de wasbak.

Na een paar weken begon die wasbak toch wel te klein te worden. We wilden hem graag in de badkamer verschonen, maar in de wasbak zou niet lang meer lukken. Het alternatief was natuurlijk om hem in zijn slaapkamer op de commode af te drogen, maar dan wilden we hem wel in de badkamer weg kunnen leggen om hem goed warm in te pakken. We vroegen anderen om hun ervaringen, maar eigenlijk was er niemand die een antwoord voor ons had waar we echt iets aan hadden.

Badcommode

Na een zoektocht op internet om meer ervaringen te vinden, kwamen we de badcommode tegen. Hoewel we dit ook niet een perfecte oplossing vonden, hebben we deze na enkele dagen denken toch aangeschaft. We hebben lang getwijfeld, want zouden we het wel echt gaan gebruiken en hoe lang zou hij er op passen? Voor iets waar we niet 100% zeker over waren, vonden we het wel een hoge aanschafprijs… Toch hebben we de badcommode besteld.

Inmiddels hebben we de badcommode bijna drie maanden in huis en wat zijn we er blij mee! Nu kunnen we zelfs alleen met onze zoon douchen – erg handig als mijn man vroeg moet gaan werken, of ik een keertje uit wil slapen ;).

Toevoeging, ruim drie jaar later, na de geboorte van ons derde kindje Hannah: We gebruiken de badcommode nog steeds! Hoewel de commode inmiddels twee keer naar zolder is gegaan omdat het kind er te groot voor werd en de nieuwe baby er (nog) niet was, zijn we elke keer weer blij met de commode op bad. Ideaal om een baby op te verschonen, maar ook om op andere momenten spullen op te zetten! (Overigens is de prijs nu €160, wij kochten de commode in 2018 voor (iets) minder dan de helft van dat bedrag…)

Hoe heb jij het opgelost? Kende jij de badcommode al?