Ga naar de inhoud

Besparen op luiers

  • door
besparen op luiers - koopjes in februari - beste koopjes van november

Ik heb nog nooit luiers gekocht die niet in de aanbieding waren (met uitzondering van tijdens onze vakanties). Echt nog nooit. Ik sla groot in bij goede aanbiedingen en ik probeer zoveel mogelijk te besparen op luiers. Want luiers heb je nodig, maar ik geef mijn geld liever uit aan leuke dingen doen met de kinderen.

Gemiddeld geef ik zo’n  € 20 – € 25 per maand uit aan luiers voor een kind (maar sommige maanden is dat € 0 en andere maanden kan dat € 90 zijn, afhankelijk van de aanbiedingen.) Daarmee zit ik ruim onder het bedrag van € 35 dat het NIBUD aanhoudt voor luiers voor een kind per maand.

Verschillende luiers gebruiken

Niet elke luier past goed bij elk kind, maar om daarachter te komen moet je een luier toch echt uitproberen. Zelf gebruik ik niet op elk moment dezelfde luier. Hieronder lees je hoe ik daarmee kan besparen op luiers.

Grotere maat nodig?

Wat mij de afgelopen jaren is opgevallen is dat kinderen vaak eerst ’s nachts een grotere luiermaat nodig hebben. Ze hebben die luier soms tot wel 13 uur aan – afhankelijk van hoe vroeg ze in bed liggen en hoe laat ze uit bed gehaald worden. Daar zijn goede luiers voor nodig! Ik vind het dan ook niet erg om hier wat duurdere luiers voor aan te schaffen, maar die koop ik dan wel altijd in de aanbieding. Per maat is voor ons verschillend welke luiers de beste zijn voor in de nacht, zowel luiers van de Trekpleister en de Etos als van Pampers hebben wij gebruikt voor in de nachten. Als een kind in de nacht toe was aan een grotere maat, deed ik dat overdag nog niet; hoe kleiner de luier, hoe goedkoper!

Overdag

Gedurende de dag worden onze kinderen (uiteraard) vaker verschoond dan ’s nachts. Hiervoor wil ik goede luiers, maar ze hoeven niet zo goed te zijn als in de nacht. Ik gebruik vaak luiers van Kruidvat, Trekpleister of Etos overdag.

Minder goede luiers voor bij de opvang

Bij ons op de kinderopvang gebruiken ze tot wel zes nieuwe luiers per dag, die we zelf mee moeten geven. Ze verschonen onze kinderen daar zeker twee keer zo vaak als dat we dat zelf zouden doen. Hier geven we natuurlijk geen dure luiers voor mee!

Het liefst gebruik ik hiervoor luiers van de Lidl. Zelf zou ik ze niet snel aanschaffen om te gebruiken, maar ze zijn veel goedkoper (vooral omdat ik ze alleen bij de 2+1 aanbieding insla) dan welk ander merk dan ook. Als ik ze thuis wel gebruik merk ik dat de kinderen sneller doorlekken waardoor ik ze zelf niet zo snel gebruik. Op een kinderopvang waar onze kinderen standaard om de twee uur ongeveer verschoond worden kunnen deze luiers prima!

 

Bespaar jij ook op je luiers?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.