Ga naar de inhoud

De Eerste Duizend Dagen Doos – de babybox van Naïf en Etos

  • door
eerste duizend dagen box - naïf en etos babybox

Vorige maand kwamen Naïf en Etos met groot nieuws; ze hadden samengewerkt aan een nieuwe babybox die vanaf 1 maart beschikbaar zou zijn. De box zou een waarde hebben van ongeveer € 120 en je kan deze voor slechts € 4,95 bestellen. Dat klinkt goed! Lees hier mijn review over de Eerste Duizend Dagen Doos, dé babybox van Naïf en Etos.

Wat is de Eerste Duizend Dagen babybox?

Volgens hun eigen website is het:

Een box voor al die eerste keren, vol met essentials om jou en je baby te helpen tijdens de eerste 1.000 dagen.

In de Eerste Duizend Dagen babybox vind je geen overbodige flyers, proefverpakkingen en kortingen, maar full-size producten waar je echt iets aan hebt.

De box heeft een waarde van € 120, maar je kunt de box kopen voor € 4,95; betalen doe je bij de Etos als je de box afhaalt.

Hoe vraag je de babybox van Naïf en Etos aan?

Op dit moment is er een wachtlijst, maar ook daar kun je je voor aanmelden via de website van Naif. https://naifcare.com/pages/naif-x-etos-babybox

Je ontvangt bericht zodra je de doos kan ophalen bij een Etos bij jou in de buurt.

Wat zit er in de Eerste Duizend Dagen Doos?

Zelf heb ik de babybox niet opgehaald (hieronder lees je waarom), maar ik weet dankzij anderen inmiddels wel wat er in deze box zit. De Eerste Duizend Dagen Doos bevat de volgende producten:

Totale waarde van deze producten: nog geen € 35.

Daarnaast zitten er nog enkele flyers, folders en tegoedbonnen in:

  • 2 maanden gratis Podimo (€ 13,95)
  • slaapgids (€ 10)
  • 6 maanden House of Deeprelax (€ 19,99)
  • Verse maaltijd en ontbijt Oh my Guts (€ 12,95)
  • Tijdschrift Ouders van Nu (€ 7,95)

Totale waarde van de flyers, folders en tegoedbonnen: bijna € 65.

 Let op; de inhoud van deze babybox kan variëren

Review over de Eerste Duizend Dagen Doos

Tja, ik noemde eerder al dat ik de doos niet heb afgehaald. Waarom niet? Ik vind de inhoud behoorlijk tegenvallen. De waarde van de flyers en tegoedbonnen moet wat mij betreft niet meegenomen worden (vooral niet omdat je bij bijvoorbeeld de verse maaltijd alleen korting krijgt, maar er wel voor € 30 extra bij moet bestellen). Dan blijven enkel de producten over, ter waarde van nog geen € 35.

Hydrofieldoeken? Die heb ik al genoeg. Bovendien kun je niet aangeven of je een jongen of meisje krijgt en weet je dus niet of je een roze of blauw setje krijgt. Luiers maat 2? Die koop ik altijd met korting. En bovendien: Thomas past al niet meer in maatje 2, en ruilen voor een andere maat mag niet… Billendoekjes van Naïf? Wij gebruiken een ander merk. Thee van Zonnatura? Die drinken we ook niet. Je raadt het al: deze box kan ik geen positieve review geven en ik ga hier mijn geld niet aan uitgeven. Ik heb geen idee waar ze vandaan halen dat de totale waarde € 120 zou zijn, want op geen enkele manier kom ik op die waarde uit.

De naam ‘Eerste Duizend Dagen’ vind ik nogal misleidend. Natuurlijk verwacht ik niet dat er producten in zitten waar je duizend dagen mee kunt doen (al gebruik je de hydrofieldoeken tegen die tijd misschien nog), maar gezien de naam én de aangegeven waarde vind ik het een grote tegenvaller. Na (bijna) duizend dagen heb je niets meer aan de luiers in maat 2, de speen en de babysokjes.

Ze promoten deze doos om de enorme waarde die het zou hebben, maar die waarde valt voor mij tegen – zeker in vergelijking met andere (gratis) zwangerschaps- en babyboxen.

Wat vind ik de box waard?

Om voor mij de waarde van de babybox van Naïf en Etos te bepalen, heb ik gekeken naar wat ik normaal gesproken uitgeef aan deze producten.

Setje hydrofieldoeken

Ik heb er al genoeg, maar anders betaal ik er € 2,99 voor bij de Zeeman.

Etos luiers maat 2 (20 stuks)

Die passen niet meer, maar ik kocht deze maat luiers altijd bij Kruidvat, alleen als het 1+1 gratis was. Dan betaalde ik € 1,44 voor 20 luiers

Billendoekjes Naïf

Wij vinden deze niet fijn en gebruiken een ander merk (waterdoekjes van Kruidvat of Trekpleister). Deze kopen we vrijwel altijd met 1+1 gratis aanbiedingen: dan betaal je € 0,63 per pakje

Knijpfruit Organix

Knijpfruit kopen wij ook alleen tijdens aanbiedingen, eigenlijk altijd bij supermarkten. We betalen nooit meer dan € 0,25 per zakje.

Toiletrol van The Good Roll

Voor een toiletrol betalen wij normaal gesproken ongeveer € 0,33.

Zonnatura thee, Bibs speen, Naïf zinkzalf

Deze producten worden niet gebruikt en hebben voor mij daarom geen geldwaarde.

Sokjes van Noppies (twee paar)

We hebben ook genoeg sokjes – en ook hier worden er roze sokjes uitgedeeld en die vind ik toch echt beter bij een meisje passen dan bij mijn zoontje.

De totale waarde voor deze box voor mij zou nog lager zijn dan de € 4,95 die ze ervoor vragen. Ik zou namelijk alleen met de knijpfruit en de toiletrol iets doen. De overige producten uit de babybox van Naïf en Etos, daar heb ik niets aan. Aangezien ik voor deze twee producten op een waarde (voor mij) kom van € 0,58, ga ik de Eerste Duizend Dagen Doos niet ophalen.

Welke babybox zou ik wel aanraden?

Welke boxen ik wel aan zou raden? De Kruidvat babybox en enkele andere babyboxen! Lees er hier meer over: (Extra leuk: deze boxen zijn (vrijwel) gratis!)