Ga naar de inhoud

De Negenmaandenbeurs

  • door

De Negenmaandenbeurs. Ik had ervan gehoord, maar was niet van plan om er naartoe te gaan. Tegen die tijd zou ik ruim 39 weken zwanger zijn en ik verwachtte niet dat ik op dat moment nog graag over een drukke beurs rond zou lopen.

Tot donderdagavond – toen de beurs al twee dagen bezig was. Overal op social media kwam ik foto’s en ervaringen over de Negenmaandenbeurs tegen. En toen wilde ik ook. Vooral omdat ik via de Kruidvat twee gratis kaartjes voor de avond kon bestellen. Mijn man leek het niet zo’n goed idee, aangezien ik ruim 39 weken zwanger was. Maar wat doe je als je hoogzwangere vrouw de volgende ochtend nog steeds naar de beurs wil? Juist ja, dan neem je een paar uur vrij en rijd je speciaal voor haar naar Amsterdam!

Op naar Amsterdam!

Voor twee Brabanders als wij is de rit naar en in Amsterdam al een hele reis. We zijn niet gewend aan trams, drukte en fietsers en voetgangers die bij rood wel gewoon oversteken. We werden dan ook ontzettend verbaasd, maar dankbaar aangekeken door een man die het zebrapad over kon steken omdat wij voor hem stopten. Voor ons normaal, maar voor Amsterdammers misschien niet?

Het parkeren was een drama – er stond niets aangegeven en al het verkeer stond vast. De parkeerplaatsen bij de RAI waren vol en waar we nu naartoe moesten, dat wisten we niet. Nadat we na twintig minuten zo’n 200 meter vooruit waren gekomen in het drukke Amsterdamse verkeer bij de RAI, ging ineens de dichtstbijzijnde parkeerplaats open, die ook nog eens vlak bij een ingang was. Perfect!

Eerste keer op de Negenmaandenbeurs

Ik was nog niet eerder op deze beurs geweest en met de uitgerekende datum in zicht hadden we uiteraard de hele babyuitzet al in huis – we hadden dus niets meer nodig.
Omdat ik niet doelloos rond wilde lopen over de Negenmaandenbeurs – ik was inderdaad niet meer in staat om een hele avond rond te lopen – had ik van tevoren diverse blogs gelezen van moeders die al op de beurs waren geweest. Met een uitgeprinte plattegrond met aantekeningen waar ik zeker naartoe wilde zijn we over de beurs gelopen. We bekeken vooral nieuwe artikelen die ik weleens wilde zien – maar niet van plan was om te kopen – , lieten ons informeren over draagdoeken – want die koop je niet even via internet – en ontvingen enkele gratis goodies.

De drukte op de Negenmaandenbeurs vond ik ontzettend meevallen. Ik weet niet of dat kwam omdat het vrijdagavond was, maar voor mij was het goed te doen.

Enkele tips voor mezelf voor volgend jaar:

  • Goed nadenken met wie ik ga, en met of zonder kind? Die kinderwagen is toch wel handig zodat je niet alle spullen hoeft te sjouwen
  • Op welk tijdstip ga je, en ga je met het OV of met de auto? Met het OV met kind lijkt me niet zo handig, en afhankelijk van hoeveel ik van plan ben om te kopen weet ik niet of een terugreis met de trein wel zo’n goed idee is. Met de auto echter moet je wel zorgen dat je op tijd bent, als je bij de RAI wilt parkeren
  • Ga ook naar de huishoudbeurs! Maar doe dit op dezelfde manier als dit jaar; kijk van tevoren goed naar welke stands je toe wilt gaan, want allemaal is niet mogelijk in één dag.
  • Sommige activiteiten en goodies zijn alleen op bepaalde momenten. Zo kon je bijvoorbeeld bij de Kruidvat de goodiebag alleen op enkele tijdstippen kopen. Wij waren hier niet van op de hoogte en zagen het aan het eind van de avond niet zitten om drie kwartier te wachten tot de volgende goodiebags weer verkocht zouden worden.
  • We vonden het een goed idee om de goodiebags pas aan het eind van de avond te kopen, zodat we er niet de hele avond mee hoefden te sjouwen. Helaas waren er aan het eind van de avond diverse goodiebags op, waaronder die van Mamaloesbabysjop, die ik erg graag had willen hebben.

Ondanks dat we weinig gekocht hebben, hebben we ons die avond prima vermaakt. We hebben nieuwe dingen gezien en veel informatie gekregen. Ik wil er zeker volgend jaar weer naartoe gaan!