Ga naar de inhoud

Goedkope zwangerschapstesten

  • door
goedkope zwangerschapstesten

Bij bekendmakingen van zwangerschappen op social media zie ik op foto’s vaak een zwangerschapstest met wekenindicator – van Clearblue. Of afbeeldingen van meerdere testen omdat de vrouwen zeker wilden weten dat ze écht zwanger zijn. Phoe, hoeveel geld hebben ze wel niet uitgegeven aan die testen? Dat vraag ik me dan af.

Van mij hoeft het eerlijk gezegd niet, zo’n wekenindicator. Of een test die zes dagen eerder al zou werken. Ik wachtte elke keer keurig mijn NOD af, wachtte vervolgens nog een paar dagen, en deed daarna een test. En ik kocht alleen maar goedkope zwangerschapstesten.

Zwangerschapstest van Etos

Bij de zwangerschappen van Sam, Emily en Hannah bestelde ik de testen online; dan hoefde ik geen winkel in te lopen om een test te kopen, leek me wel handig! Ik bestelde de testen van Etos mee met de boodschappen, gewoon bij Albert Heijn. Een zwangerschapstest van Etos kost momenteel € 4,99 voor twee stuks, of € 2,99 voor één. Ik kocht in 2017 de dubbele verpakking, en betaalde daarom € 2,49 per test (en ja, de tweede test gebruikte ik anderhalf jaar later toen ik zwanger was van Emily).

En ik kan je vertellen; de test werkt prima, vanaf vier weken zwangerschap. Met (achteraf teruggeteld) drie weken en vijf dagen gaf de test nog een negatief resultaat 😉

Kosten: € 2,49 per test

Zwangerschapstest van Clearblue

Clearblue is natuurlijk hét merk als het om deze testen gaat, maar voor zo’n test met wekenindicator betaal je al snel € 10 per stuk – al zijn ze op sommige websites goedkoper te vinden. Dat is een stuk duurder dan de test van bijvoorbeeld de Etos. Bovendien geloof ik niet dat die van de Etos, of een andere goedkope test, slechter is dan die van Clearblue. Zwanger is zwanger, toch?

Kosten: € 9,99 per test (soms via internet voor € 7,50 te krijgen)

Zwangerschapstest van Action

Begin dit jaar stond ik in de Action en zag ik dat ze daar ook zwangerschapstesten verkochten. Waarom zou ik die niet meenemen? Zoals ik eerder al zei; zwanger is zwanger, toch? Ik kocht een doosje met twee testen bij de Action, voor slechts € 1,59. En ja hoor; deze test werkt ook. Er verschenen gewoon twee streepjes toen ik zwanger bleek!

Kosten: € 0,79 per test.

Mocht je nou écht een paar dagen eerder willen testen? Ook daar zijn goedkopere testen voor beschikbaar, maar ik heb hier zelf geen ervaring mee. Je vindt ze bijvoorbeeld bij Action (€ 1,98 voor twee stuks, test kan vier dagen eerder), Kruidvat (€ 9,99 voor twee stuks, test kan vier dagen eerder) of van Clearblue (€ 16,99 voor twee stuks was de goedkoopste optie die ik vond, test kan zes dagen eerder).

Ga jij ook voor goedkope zwangerschapstesten of heb jij meer vertrouwen in de duurdere variant?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.