Ga naar de inhoud

Gratis babyboxen 2024

  • door
gratis babyboxen plus kiekeboe box

Al tijdens mijn zwangerschap heb ik diverse gratis boxen en pakketten opgehaald of ontvangen. Maar ook als je baby geboren is zijn er nog gratis babyboxen die je kunt aanvragen. Wil jij weten welke gratis babyboxen er allemaal zijn? Lees dan verder!

gratis babyboxen boekstartBoekStart koffertje

BoekStart is een programma dat lezen met jonge kinderen wil bevorderen en dat ouders samen met de jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Als je baby ongeveer drie maanden oud is, ontvang je van je gemeente een speciale waardebon waarmee je een BoekStart koffertje op kunt halen. Heb je deze niet ontvangen? Dan kun je de bon ook downloaden op de website.

In het BoekStart koffertje zitten twee leesboekjes, die elk half jaar wisselen. We hebben al drie koffertjes in huis (gehad, want eentje was compleet versleten en hebben we weggedaan), maar het koffertje voor Thomas hebben we nog niet opgehaald. Ik ben benieuwd welke boekjes daarin zitten!

gratis babyboxen plus kiekeboe boxPlus Kiekeboe boxgratis babyboxen plus kiekeboe box

Bij supermarkt Plus kun je, als er een in de buurt zit, een gratis Kiekeboebox aanvragen. Dit is een box met producten ter waarde van meer dan € 40 die je allemaal voor je baby kunt gebruiken. Natuurlijk heb ik deze box aangevraagd! Wat er allemaal in zat? Een fles bronwater, wasmiddel, wasverzachter, minitandpasta, tandenborstel, groentehap vanaf vier maanden, fruithap vanaf vier maanden, een slab, deodorant (voor mama), wasgel, babydoekjes en een pak luiers maat 2.

gratis babyboxen plus kiekeboe box

Hoewel ik niet alle producten zal gaan gebruiken (deo, wasmiddel, wasverzachter) vind ik het wel een hele leuke box! Waarom? Omdat het een van de weinige boxen is die je na je zwangerschap kunt aanvragen. En heel eerlijk; luiers, bronwater en een tandenborstel komen altijd van pas!

Liedjesboekje

Tot je baby drie maanden is (zorg er dus voor dat je op tijd bent!) kun je in geselecteerde boekenwinkels gratis het liedjesboek Rijen, rijen, rijen in een wagentje ophalen, ter waarde van € 12,50. Na de geboorte van Emily was het nog een ander boek (Slaap kindje slaap) en dit liedjesboek wordt bij ons thuis nog steeds vrijwel elke avond gebruikt!

Helaas zit er geen enkele deelnemende winkel in de buurt, en ik ga er niet speciaal voor naar een andere stad rijden. Voor Thomas hebben we het boekje dus niet opgehaald.

babybox ouders van nu

Ouders van Nu

Omdat ik de Zwangerbox van Ouders van Nu had ontvangen, ontving ik een e-mail met de vraag of mijn kindje al geboren was; na de geboorte zou ik immers ook de Babybox ontvangen! Hoewel de Zwangerbox me ontzettend tegenviel, heb ik me toch aangemeld voor de Babybox. Eigenlijk verwacht ik dat deze box ook tegen gaat vallen, ik heb ‘m vooral aangevraagd omdat ik wil weten wat erin zit. In plaats van de aangegeven zes weken, duurde het bij mij tien weken voor ik de Babybox ontving. En heel eerlijk: een box kun je het niet noemen, want het was een platte A4-envelop. Ik was heel benieuwd wat daar in zou zitten!

Er zat een introductiebrief in, er zat een flyer in met daarop twee kortingscodes voor Center Parks met vakantiechecklist en… een papieren groeimeter met stickers om op de groeimeter te plakken. Tja. Ik snap dat ze het zelf over een ‘babycadeau’ hebben in plaats van over een ‘babybox’, maar zelfs cadeau vind ik de naam niet waard. De kortingscodes heb ik bewaard – wie weet boeken we eens een weekendje weg of kan ik er iemand anders blij mee maken – en de ronde stickers zijn in de knutseldoos van de kinderen gegaan.

Hoogvliet

Naast de Plus kun je bij de Hoogvliet ook een gratis babypakket ter waarde van € 30 ophalen. Omdat er geen Hoogvliet bij ons in de regio zit heb ik dit pakket helaas niet kunnen ophalen. Op de website kon ik ook niet vinden wat de voorwaarden zijn of wanneer je het pakket kunt ophalen. Mocht je een Hoogvliet in de buurt hebben dan zou ik het zeker wel aanvragen! (En dan hoor ik graag van je wat er in het pakket zat!)

Volgens mij heb ik alle gratis babyboxen van 2024 in deze blog genoemd. Weet jij nog andere gratis boxen of producten die je kunt ophalen na de geboorte van je baby?

Verder lezen:

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.