Ga naar de inhoud

Kraamcadeaus voor een jongen

  • door
kraamcadeaus voor een jongen

Als ons vierde kindje een jongen wordt dan kan ik nog wel wat extra kraamcadeaus bedenken! Van Emily en Hannah heb ik nog veel (kleding) bewaart, maar van Sam heb ik weinig meer over. Veel kleding van Sam is doorgeschoven naar kennissen – kleding is vijfenhalfjaar later toch niet meer zo mooi, en elastiek werkt bijvoorbeeld misschien niet goed meer. Wordt ons vierde kindje een jongen? Ik kan nog wel meer kraamcadeaus voor een jongen bedenken! Is het voor jou ook niet je eerste kindje, maar wel de eerste zoon? Lees hier wat ik voor cadeaus zou vragen!

Waar ben je?-boekje

Een boekje van de populaire Waar ben je?-serie van Ingela Arrhenius staat sowieso al op mijn lijstje, maar hoe leuk is het om een echt jongensboekje te vragen? Deze zou ik leuk vinden om te krijgen!

IELM-pak

Al onze kinderen hebben een waterdicht, softshell, iELM-pak, maar omdat ik het merk pas leerde kennen toen Emily al geboren was en Sam er pas een pak van kreeg toen hij al drieënhalf was (nadat ik enthousiast was over het pak van Emily) heb ik er geen voor jongens in een kleine maat. Als ons vierde kindje een jongen wordt dan zal ik echt wel kijken of er kleding of andere spulletjes van Hannah zijn die ik door kan schuiven, maar een roze pak met hartjes of bloemetjes, dat ga ik niet doen. Dan gaat het kleinste pak waar Hannah inmiddels is uitgegroeid op Marktplaats en vraag ik voor de babyjongen een nieuwe!

iELM.nl

Kleding

Jongenskleding kan ik nog wel gebruiken! Ik verwacht dat ik in elke babymaat maximaal twee setjes heb bewaard van Sam, en dat is echt niet genoeg voor een baby. Als ik weet dat het een jongentje wordt dan kan ik gaan shoppen! Maar ik ga ook zeker wat overlaten voor op het lijstje zodat ik niet alles zelf hoef te kopen. Alles vanaf maat 68 en dingen zoals pyjama’s en slaapzakken (ik heb maar een paar neutrale, het meeste is roze) ga ik op het lijstje zetten.

Zwemkleding

Ook Sams zwemkleding heb ik niet bewaard – zijn UV-pakje dat hij de eerste twee zomers droeg heb ik ooit verkocht. Een nieuwe zwembroek en een nieuw UV-shirt ga ik daarom op het lijstje voor kraamcadeaus zetten als het een jongen wordt!

Speelgoed: auto’s

Bij Sam hebben we veel neutraal speelgoed gehad. We hebben wat ToetToet-auto’s en banen van V-tech, maar Sam heeft ook een Ikea-keukentje, puzzels en spelletjes gekregen wat allemaal erg neutraal is. (We proberen al onze kinderen wat neutraal speelgoed te geven. Zo kreeg Emily voor haar eerste verjaardag een kinderwagen, maar was dat wel een groene in plaats van een roze. Hannah speelt dolgraag met de Duplo-trein en de ToetToet-auto’s, maar inmiddels zijn er wel wat (roze) poppenspullen aan onze speelgoedcollectie toegevoegd.) Bij de opa’s en oma’s speelt Sam (en de overige twee trouwens ook) graag met auto’s, waaronder politieauto’s, ambulances en brandweerwagens. Zelf hebben we daar niets van – en dat hoeft ook niet, want de opa’s en oma’s hebben genoeg. Maar als kraamcadeau voor een jongen zouden dat wel leuke cadeaus zijn!

Speelgoed: interactieve/educatieve autobaan

Hoe dit speelgoed precies heet weet ik niet, ik vind het lastig te vinden online omdat ik niet weet waar ik op moet zoeken. Door de knoppen in dit interactieve autopark te bedienen kan een kind beslissen wat de autootjes gaan doen. Ze hebben ze overigens niet alleen met autootjes, maar ook met andere voertuigen of met dinosaurussen. De voordelen zijn (lijkt me) dat het zonder batterijen werkt, en dat er geen licht of muziek bij zit, want zulk speelgoed hebben we al meer dan genoeg!

Oké, met de geboorte is een kind hier echt nog te klein voor. Maar ik denk dat dit rond de twee jaar al érg leuk is, dus wellicht voor een eerste verjaardag? En stiekem vind ik het zo leuk, dat ik denk dat ik dit ook ga vragen als ons vierde kindje een meisje wordt!

Puddle jumper

Oké, ook dit ding hebben we nog lang niet nodig, maar het staat wel op mijn lijstje; een puddle jumper. Bij Sam hadden we zwembandjes van een ander – goedkoper – merk gekocht, maar die bevallen écht niet zo goed als de échte puddle jumpers die we inmiddels voor Emily en Hannah hebben. Aangezien die allebei een meisjesachtige puddle jumper hebben, staat er eentje voor jongens op het lijstje.

Meer lezen:

 

 

In deze blog staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.