Ga naar de inhoud

Kraamcadeaus voor een vierde kindje

  • door
zwanger! - kraamcadeaus voor een vierde kindje

Hoewel ik nog niet op de helft van de zwangerschap ben, ben ik al wel aan het nadenken over de kraamcadeaus die we willen vragen (en nodig hebben) voor een vierde kindje. Want heel eerlijk; aangezien we voor Hannahs tweede verjaardag al nauwelijks konden bedenken wat we nog wilden hebben, wat kunnen we dan voor een vierde kindje nog vragen bij de geboorte, Sinterklaas, en elke verjaardag? Af en toe bedenk ik iets wat we nog wel kunnen gebruiken óf wat ik graag zou willen, dus hier is alvast mijn lijstje met kraamcadeaus voor ons vierde kindje. (En nee, ik weet zelfs nog niet of het een jongen of een meisje wordt!)

(En ja, ik ga een lijstje maken voor de kraamcadeaus voor ons vierde kindje. Natuurlijk hoeven mensen niets cadeau te geven voor de baby, maar als ze dat wel willen doen dan heb ik liever dat ze hun geld uitgeven aan iets wat wij willen hebben of iets wat we nodig hebben.)

Boekje Waar ben je?

Hoewel we echt al veel (lees: meer dan genoeg) boekjes hebben voor de kinderen, zijn er enkele boekjes die zo vaak zijn gelezen dat ze behoorlijk versleten zijn. Voor de baby wil ik graag wat nieuwe boekjes! Een van de populairste boeken hier in huis (toen ze wat kleiner waren) zijn de boekjes van de Waar ben je?-serie van Ingela Arrhenius. Deze boekjes hebben vilten flapjes en een spiegeltje, wat het lekker interactief maakt. Hier wil ik graag een nieuw boekje van!

Sensory speelgoed

Al bij Hannah stond dit speelgoed op het lijstje, maar voor haar hebben we dat nooit gekregen. Toen na een maand of zes alle kraamvisite was geweest en we dit speelgoed niet cadeau hadden gekregen, vond ik het te laat om het zelf te kopen. Daarom probeer ik het nu opnieuw! Ik vind vooral sensory bags erg leuk, maar vrij prijzig en ik ben bang dat ze snel vies worden. Daarom ga ik liever voor sensory speelballetjes.

Badspeelgoed

Na een tijdje vind ik badspeelgoed nogal vies worden dus dat vervang ik graag. Ideaal om voor de baby nieuw badspeelgoed te vragen! Al zullen zijn/haar broer en zussen er ook mee gaan spelen… Wat mij erg leuk lijkt? De zeester van Ubbi en de octopus van Nuby staan hoog op mijn lijstje (maar letters van foam of drijvende diertjes zijn ook altijd een succes).

Rammelaar

Onze oude rammelaar werd gebruikt voor Hannah voor in de fietskar, maar die hebben we na een vochtige maand met schimmel in de fietskar teruggevonden… Voor de baby vragen we daarom een nieuwe!

Magnetisch speelgoed

Al onze kinderen spelen vrijwel dagelijks met het magnetische speelgoed van Playmags en we zouden daar – als we toch cadeaus moeten bedenken – graag nog een uitbereiding van krijgen. En ja, ook hier gaan zijn/haar broer en zussen mee spelen. Maar zeg eens eerlijk; de vierde baby heeft heel veel speelgoed van zijn oudere broer en zussen waar hij ook mee mag spelen.

Speelkleed met mobiel

Toen ik zwanger was van Sam kregen we van vrienden – die net uit de babyperiode waren – hun speelkleed met mobiel. Heel leuk! Maar na het intensieve gebruik bij maar liefst vijf baby’s was het stoffen speelkleed écht versleten. Tijdens het dubbelvouwen om het kleed op te bergen werd er steeds een beetje stof beschadigd en na meerdere reparaties besloten we toen Hannah er wel klaar mee was om het kleed weg te doen. Nu wil ik graag een nieuwe! (Al vind ik die dingen wel érg duur, zeker omdat het nog maar voor één kindje is. Later doorverkopen via bijvoorbeeld Marktplaats levert ook maar weinig op, dus ik twijfel of ik dit speelkleed niet zelf tweedehands ga kopen en voor Sinterklaas ga geven.)

Bijtring

Ik vind het wel zo hygiënisch om voor elke nieuwe baby een nieuwe bijtring te hebben, dus ook deze staat op het lijstje van kraamcadeaus voor ons vierde kindje.

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen kun je altijd wel gebruiken! Bonnen van een drogist voor luiers, van een kledingwinkel voor kleertjes, of van een speelgoedwinkel voor speelgoed… Het maakt me eigenlijk niet uit waar de cadeaubon van is, je maakt me er toch wel blij mee!

Invulboeken

Ik ben dol op invulboekjes – zelfs voor Sam heb ik nog een invulboek voor zijn jaren op de basisschool. Daarnaast heb ik ook voor Sam (en voor Emily) een invulboek waar je schoolfoto’s in kunt plakken. Elk kind heeft tot ongeveer zijn vierde levensjaar oppas-invulboek gehad waar de oppas kon invullen hoe de dag was verlopen. Zo’n boek staat ook op mijn lijstje voor de baby! Daarnaast vraag ik alvast het invulboek voor de leeftijd van 1 tot 4 jaar, omdat ik die vóór de eerste verjaardag in huis wil hebben.

Knuffels

Knuffels hebben we genoeg, maar toch staan er nog twee knuffels op mijn lijstje. Onze oudste drie kinderen hebben alle drie een Happy Horse-knuffel (elk in een verschillende kleur) én daarbij natuurlijk een reserveknuffel. Hoewel ik die eerste knuffel zelf ga kopen, kan ik de reserveknuffel prima vragen als kraamcadeau! Ook wil ik voor ons vierde kindje graag een grote knuffel, zoals die grote knuffels van de Ikea.

Praktische cadeaus

Als de baby een maand of zeven is hopen we met hem of haar in de fietskar weer veel op de fiets te kunnen doen in plaats van met de auto. Daarom vragen we alvast een fietshelm! De oude fietshelm van Hannah is beschadigd en kunnen we niet meer gebruiken. Ook hebben we voor elk kind een set gehoorbeschermers van Alecto – allemaal in een andere kleur. Hoewel we deze niet vaak gebruiken, zijn we altijd blij dat we er voor elk kind één hebben als we ze wél nodig hebben. Denk maar aan de carnavalsoptocht, een festival of de kermis. Dit staat ook voor ons vierde kindje op de lijst. (En nee, deze kunnen we niet doorschuiven; ik heb ze laatst gepast en ik pas deze gehoorbeschermers zelf ook nog. Die kunnen dus nog jarenlang mee voor elk kind!)

Praktische cadeaus voor later

Deze cadeaus zullen waarschijnlijk niet meteen op het lijstje voor de kraamcadeaus voor ons vierde kindje komen te staan, maar ik heb ze wel alvast opgeschreven om te onthouden voor een sinterklaasfeest of de eerste verjaardag. Wat dacht je van een paraplu? Of een weekendtas en een toilettas voor als hij/zij gaat logeren?

Maar eigenlijk zijn bovenstaande cadeaus wel alles wat ik kan bedenken. Heb jij nog meer ideeën voor kraamcadeaus voor een vierde kindje? (Nee, ik hou niet van gepersonaliseerde cadeaus…) Toen ik het laatst met een vriendin had over kraamcadeaus, zei ze dat ik gewoon luiers moest vragen! Die heb je namelijk altijd nodig. Maar hoewel ik graag voor praktische cadeaus ga, vond ik dat wel een érg praktisch cadeau. Maar goed, ik heb liever luiers dan iets wat we niet gaan gebruiken of iets wat we al hebben… Zou jij luiers als kraamcadeau voor een (vierde) kindje willen geven (of krijgen)?

Meer lezen?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.