Ga naar de inhoud

Miskopen van de babyuitzet; wat heb ik gekocht of gevraagd, wat ik eigenlijk niet gebruikt heb?

  • door
miskopen van de babyuitzet

Toen ik uit ging zoeken welke dingen er niet tot weinig gebruikt zijn van onze babyuitzet, kwam ik tot de conclusie dat dat eigenlijk niet zoveel was. Kars en ik hebben samen voor de geboorte van elk kind een lijstje gemaakt met spullen die we wilden kopen of krijgen. Daarbij hebben we gekeken naar dingen waarvan we dachten dat we ze echt nodig hadden. Toch heb ik ook een aantal miskopen in mijn babyuitzet, en er zijn enkele producten die ik gelukkig niet gekocht heb.

KipKep Woller

Een warmtekussen voor op het buikje van de baby, dat helpt tegen darmkrampjes. Alle recensies die ik las waren goed, en ik was ervan overtuigd dat we dit product goed zouden kunnen gebruiken. Ik kocht het zelf in de aanbieding (uiteraard). Bij Sam hielp het warmtekussen echter niet. Bij Emily ook niet. En bij Hannah ook niet. Je kunt wel zeggen dat dit, ondanks dat we drie kinderen hebben, voor alle drie een miskoop was.

Meerijdplankje

Toen ik zwanger was van Emily kochten we een meerijdplankje voor Sam, dat leek ons handig zodat hij erop kon staan en niet altijd hoefde te lopen. Nou, dat ding bleek een stuk minder handig dan gedacht. Ik kreeg het plankje zelf niet bevestigd, dat moest mijn partner altijd doen. Bovendien kwam ik er met de voorkant van mijn schoenen altijd tegenaan als ik achter het plankje liep. Nee, dat plankje hadden we beter niet kunnen kopen, we hadden immers ook een dubbele kinderwagen en Sam vond het prima om daarin te zitten.

Neuspeertje

Nooit van gehoord? Ik ook niet, tot ik zwanger was van de eerste. Dit ding zou ideaal zijn om snot uit het neusje van je baby te krijgen. Klinkt handig, toch? Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar het is me nooit gelukt. Gelukkig was het ding niet duur.

Badjas

Wat leek me dat schattig, een roze badjasje voor onze dochter. Deze had ik dan ook op het lijstje gezet, want deze wilde ik graag krijgen als kraamcadeau! Nou, ze heeft hem welgeteld één keer aan gehad (heel misschien twee keer?) voordat ze eruit was gegroeid. Zonde.

Wat ik had willen kopen maar wat ik niet gekocht heb – want dit zouden ook miskopen voor de babyuitzet zijn geweest

Babynestje

Oh wat vind ik de meeste babynestjes schattig! Bij de eerste had ik er nog nooit van gehoord, maar bij tweede had ik al zoveel leuke printjes voorbij zien komen dat ik er ook graag één wilde. Maar dat mocht niet van mijn man; hij vond het zonde van het geld. En heel eerlijk? Daar heeft hij ook gelijk in. Een wandelwagenbak heeft namelijk dezelfde functie – en die vind ik nog veiliger ook.

Boxpakje met sluiting aan de bovenkant

Voor Hannahs geboorte – ze heeft echt wel wat nieuwe kleding gekregen, naast de kleertjes die Emily ook al aan had gehad – kocht ik een schattig boxpakje. Ik was er verliefd op en het kostte nog geen € 10! Toen ik thuiskwam bekeek ik het pakje nog eens goed. Want hoe kon je hier een baby in verschonen? Dan zou je het hele boxpakje uit moeten trekken, want bij de beentjes zat geen sluiting! Hoe mooi ik het pakje ook vond, ik heb het teruggebracht naar de winkel. Een baby die je acht keer per dag moet verschonen, ga ik echt niet elke keer zijn hele boxpakje uittrekken. Ik vind boxpakjes ideaal, maar alleen als ze bij de beentjes een sluiting hebben.

Flessenwarmer

Een miskoop die ik – gelukkig – niet heb aangeschaft. Overal lees ik dat het ontzettend lang duurt voordat een fles opgewarmd is, en dat is wel het laatste waar je op zit te wachten als je baby honger heeft!

Wipstoel

Toen we bij iemand een wipstoel zagen staan, merkten we vooral dat deze stoel onhandig veel ruimte in gebruik nam. Het leek handig om een baby in te leggen, maar die kon toch ook in de box? Of in de wandelwagen? Bovendien hadden we de newbornset van de Stokke Tripp Trapp stoel, waar we onze baby’s ook in konden zetten.

Heb je geen newbornset op je kinderstoel? En heb je wél ruimte over in je woning? Dan is een wipstoel misschien wel een goed idee – al kan je altijd nog de Maxi-Cosi gebruiken als je je baby ergens in wilt zetten.

Babybadje met standaard

Deze producten heb ik niet zelf aangeschaft, maar heb ik drie keer kunnen lenen. Bij Sam hebben we het badje in de kraamweek enkele keren gebruikt, bij Emily al minder en bij Hannah volgens mij maar één keer. Wij zijn bij alle kinderen vrij snel met ze gaan douchen, dat vond ik veel fijner! Het badje stond alleen maar in de weg en ik ben blij dat ik het zelf niet gekocht heb.

Maatverdelers voor in de kledingkast

Laatst kwam ik ze tegen op Instagram; prachtige houten maatverdelers voor de kledingkast. Oh, wat vond ik ze leuk! Gelukkig ben ik ze niet tegengekomen voor de geboorte van de oudste, want dan had ik ze met al die zwangerschapshormonen misschien zelfs wel gekocht… Maatverdelers voor in de kledingkast? Wie gebruikt die dan echt? Bij mijn kinderen ligt en hangt alleen de kleding in de kast die past. Op de plank eronder ligt de kleding die bijna past. Die maatverdelers zou ik nergens kunnen gebruiken…

Babyblender

Het klinkt misschien handig, maar ik denk niet dat ik het vaak gebruikt zou hebben. Een babyblender, die kan stomen en pureren? Ik bereid het eten zelf wel, en dat pureren kan ook prima met onze eigen staafmixer. Gelukkig hebben we hier geen geld aan uitgegeven.

Bovenstaande artikelen zijn voor mij miskopen geweest (of zouden ze dat zijn geweest), maar de kans is groot dat jij daar heel anders over denkt. Misschien gebruik jij het babybadje na een jaar nog steeds, of werkte bij jou de KipKep wel. Wat was jouw grootste miskoop van de babyuitzet?

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.