Ga naar de inhoud

Review Joolz Geo – onze ervaring met deze kinderwagen

  • door
review Joolz Geo

Al vijf jaar bezit ik een Joolz Geo, die we drieënhalf jaar geleden uitgebreid hebben tot een dubbele wagen. Na vijf jaar lijkt me wel dat ik een passend oordeel kan geven over onze ervaringen met deze Joolz. Daarom schrijf ik – eindelijk – deze review over de Joolz Geo.

Als we deze Joolz ooit doorverkopen, dan kunnen we aangeven dat het inclusief bijna alle accessoires is. Wij hebben de kinderwagen zelf op alle mogelijke manieren gebruikt. Als wandelwagen voor één kind, als kinderwagen voor één kind, als dubbele kinderwagen met een baby onderin, in de onderste bak, de Maxi-Cosi, en later de zitting. Ook de Maxi-Cosi bovenin en Sam of Emily onderin is regelmatig voorgekomen. Daarnaast hebben we een meerijdplankje, twee regenhoezen, een tas voor aan de zijkant en een regenhoes voor de Maxi-Cosi. Ook hebben we een extra frame voor de bovenzitting aangeschaft, zodat we niet telkens de bak eruit hoefden te ritsen als we liever een van de oudste twee kinderen bovenin wilden hebben. Daarnaast hebben we twee originele Joolz-voetenzakken. Deze Joolz is overal mee naartoe geweest. Elke vakantie – behalve de vliegreizen – is de Joolz met ons meegegaan. Zelfs naar Denemarken – waar we er vooral in Kopenhagen erg blij mee waren. De wagen is mee geweest naar het bos, naar speeltuinen, naar winkels en… nou ja, eigenlijk gebruikte ik deze altijd.

Wandelwagenbak

De wandelwagenbak is groot! Sam heeft er tot een maand of zeven in gelegen, Emily probeerde er met vijf maanden al uit te klimmen… Hannah heeft er zelfs nog in gelegen toen ze elf maanden was, op de momenten dat we haar beneden in slaap hadden gekregen. Hannah had een gemiddelde lengte, dus met de Joolz wandelwagenbak kun je lang vooruit – zolang je baby er natuurlijk niet uit probeert te klimmen…

Bovenste zitting

De bovenste zitting kan op drie verschillende standen (zittend, half-liggend en liggend) staan. De riempjes kunnen makkelijk versteld worden en een baby van ongeveer een half jaar kan er al prima in zitten, al is het op de half-liggende stand. Ook Emily, die nu drieënhalf is, past nog prima in deze zitting.

Onderste zitting

Van de onderste zitting kun je een wandelwagenbak maken, maar die is wat kleiner dan de bovenste bak. Bij zowel Emily als Hannah hebben we deze bak rond vier/vijf maanden omgebouwd naar een zitting. De zitting kan op twee standen – liggend en half-zittend – versteld worden, dus een baby kan er nog prima in liggen als hij uit de onderste bak is gegroeid.

De onderste zitting is op dit moment nog prima geschikt voor Hannah, maar Sam en Emily zijn er veel te groot voor. Sam past, als hij een beetje bukt en zijn benen optrekt, nog wel in de bovenste zitting, en Emily past daar nog prima in. De onderste zitting is eerder geschikt voor kinderen tot een jaar of tweeënhalf.

Joolz Geo: te groot?

Ook al heb ik maar een kleine auto (een Hyundai i10), de Joolz past als dubbele kinderwagen in de achterbak van de auto! Wel moet ik een van de grote wielen eraf halen, maar dat in mijn autootje een dubbele kinderwagen past had ik niet verwacht. Wel is dat heel fijn, want met drie kinderen in de auto (twee op de achterbank en één voorin) is er geen andere plaats voor de dubbele kinderwagen die ik vrijwel nog steeds overal mee naartoe neem.

Comfort

De duwstang is in hoogte te verstellen, wat erg fijn is omdat mijn man een stuk langer is dan ik. Na vijf jaar rijdt de wagen nog steeds fijn, over wat voor ondergrond ik ook moet duwen. Ook de kinderen zitten er nog lekker in, al zit de bovenste zitting comfortabeler dan de onderste.

Gebruikssporen

Veel Joolz’ die ik tegenkom hebben gebruikssporen – bijvoorbeeld op plaatsen waar de ouders met hun handen de kinderwagen vasthouden. Dat is bij ons ook, maar dat begon pas toen we de Joolz al meer dan vier jaar gebruikten. De beugel die over de zitting kan is echter nog in prima staat – die gebruiken we ook echt niet altijd. Ook bij ons zijn er verschillende beschadigingen te zien. Er zitten krasjes op en de wielen zijn duidelijk gebruikt. Maar goed, we zijn er al vijf jaar ontzettend blij mee, en het blijft een gebruiksproduct.

Nadelen

Natuurlijk kan niet – ook als is deze review over Joolz Geo nog zo goed – alles positief zijn. De Joolz is zwaar, dat moet ik toegeven. Maar goed, dat kan ook bijna niet anders bij zo’n robuuste kinderwagen. Mijn man klapt de dubbele kinderwagen in elkaar en legt die in zijn auto, maar als ik op pad ga haal ik de bovenste zitting eraf voor ik het in de auto til; dat scheelt toch weer in gewicht.

Toen ik zwanger was van Emily kochten we alvast een meerijdplankje (van Joolz), maar die hebben we sindsdien misschien vijf keer gebruikt. (Dit is een van de weinige miskopen die ik heb gedaan voor de kinderen.) Het leek ontzettend handig, maar in de praktijk ging Sam – en later ook Emily toen Hannah geboren was – liever onderin zitten in plaats van zelf staan. Bovendien is het lastiger duwen als er een kind op het plankje staat. Daarnaast moet je zoveel kracht zetten om het plankje aan de kinderwagen te bevestigen, dat het mij zelf niet lukt en dat mijn man dat altijd moest doen. Niet handig, aangezien ik meestal degene was die met de kinderen op pad ging… Ook past het meerijdplankje niet meer als de onderste bak of zitting bevestigd is, het past alleen bij de boodschappenmand.

Daarnaast vinden onze kinderen het leuk om, als ze onderin zitten, tegen de bovenste zitting aan te trappen. Dat voelt degene die bovenin zit wel!

Conclusie review Joolz Geo

Het lijkt me duidelijk; ik zou de Joolz zeker aanbevelen. Misschien niet als tweelingwagen, omdat er dan altijd één kind onderin ligt en minder kan zien. Bij een tweeling lijkt het me fijner als ze naast elkaar zitten of als ze elkaar aan kunnen kijken. Voor een duo-wagen vind ik het echter ideaal! De zitting onderin wordt voornamelijk gebruikt als een van de oudste twee kinderen moe is. Verder dient de zitting vooral als opslag – handig, al die ruimte! De Joolz is op zoveel verschillende manieren te gebruiken dat er altijd wel een manier is die bij je past. Na vijf jaar ziet de kinderwagen er ondanks het intensieve gebruik nog steeds goed uit. Hij rijdt nog steeds comfortabel en we zijn er nog steeds heel blij mee!

Prijs

Tja, aangezien een groot deel van mijn blogs over geld besparen gaat, kan ik het natuurlijk niet maken om niet te vertellen wat we hebben uitgegeven aan deze kinderwagen. In totaal hebben we ruim € 1300 uitgegeven aan de kinderwagen en alle accessoires. Voor een dubbele kinderwagen – inclusief regenhoezen, voetenzakken, meerijdplankje, et cetera – die al ruim vijf jaar intensief gebruikt wordt, vind ik dat eigenlijk wel meevallen. Als je maar één kind krijgt en je de wagen maar een jaar of twee gebruikt, dan kan ik me voorstellen dat het een prijzig ding is. Omdat er bij ons al drie kinderen in hebben mogen zitten en de wagen nog steeds gebruikt wordt, vind ik het het geld meer dan waard!

Op deze pagina staan affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.