Ga naar de inhoud

Welke babyspullen ik voor een goede prijs verkocht via Marktplaats

  • door
badcommode - babyspullen marktplaats

Sinds Thomas is geboren voelen we dat ons gezin compleet is. En met een verbouwing en verhuizing erbij was de keuze al snel gemaakt om alle babyspullen via Marktplaats te verkopen, zodra we ze niet meer nodig hadden.

Wiegje

Bij Sam vond ik een wiegje niet nodig, maar toen ik zwanger was van Emily sliep Sam nog in het ledikant – hij was nog geen jaar toen ik weer zwanger was. Wat zouden we doen? Nog een ledikant kopen? We besloten om voor een wiegje te gaan en later een peuterbed voor Sam te kopen, zodat Emily daarna in het ledikant kon gaan slapen. Bij Prenatal kocht ik (in 2019) een wiegje inclusief matrasje voor € 69,-. Hier hebben drie kinderen (Emily, Hannah en Thomas) in geslapen – maximaal 5 maanden, daarna gingen ze over naar het ledikant.

Het matrasje was schoon, maar was natuurlijk wel gebruikt. Ik had al eerder Marktplaats gecheckt en zag dat er nette wiegjes voor zo’n € 20,- al wekenlang (soms zelfs maandenlang) te koop stonden. Hoewel ik weinig vertrouwen had in de verkoop, heb ik mijn wiegje (met kleine beschadigingen) toch online gezet; het moest immers weg voor we anderhalve maand later zouden gaan verhuizen. En ja hoor, binnen twee dagen was het wiegje verkocht voor € 25. Dat had ik niet verwacht!

Stokke Tripp Trapp Newborn set

De newbornset voor de Tripp Trapp kinderstoel wilde ik al voor Sams geboorte graag hebben en kocht ik in die tijd in de aanbieding voor € 75,65. Het is ruim 6,5 jaar geleden dat ik deze kocht, en inmiddels is er een nieuwere versie te koop.

Het verbaasde mij dat de set er echt nog goed uitzag – nadat ik de riempjes en de hoes had gewassen leek het echt als nieuw. Enkel aan de onderkant van de glijders voor aan de stoelpoten was te zien dat het gebruikt was. Ik had zelfs de doos en de handleiding bewaard! Op Marktplaats werden deze sets voor € 40 – € 50 aangeboden. Ik zette ‘m online voor € 45 en na twee biedingen van € 30 verkocht ik het stoeltje binnen twee uur voor € 40 – het werd diezelfde avond nog opgehaald. Gekocht voor € 75,65, gebruikt voor vier kinderen, en verkocht voor € 40. Dat vind ik netjes!

Kledingpakket

Toen Thomas uit zijn eerste setjes was gegroeid, verkocht ik een pakket met de kleding die nog zeker een ronde mee kon. Sommige dingen waren nog als nieuw! Het pakket bestond uit:

  • 5 broekjes (1 zelf gekocht voor Thomas, 3 tweedehands gekregen, 1 van Sam geweest)
  • 1 shirt met lange mouwen (gekregen voor Sams geboorte)
  • 5 boxpakjes (1 gekregen, 4 zelf gekocht)

In totaal heb ik daar zelf € 31 aan uitgegeven. Ik verkocht het pakket voor € 20!

Geboortebord

Voor Sams geboorte kochten we een geboortebord in de vorm van beschuit met (blauwe) muisjes, voor € 30. We hebben deze altijd bewaard, omdat we wisten dat we meerdere kinderen wilden, maar bij Emily en Hannah hebben we een ander (roze) geboortebord gebruikt. Ook bij Thomas heeft de beschuit met muisjes zo’n twee maanden in de voortuin gehangen. Via Marktplaats verkocht ik het bord voor € 15. Best netjes toch, voor een bord dat in de regen en wind heeft gehangen.

Badcommode

Een van onze allerbeste aankopen toen Sam net was geboren, was de aankleedcommode voor op bad. Ik had er nog nooit van gehoord, maar we zijn er zó blij mee geweest. Keer vier. Oké, eigenlijk keer drieënhalf, want toen Thomas ongeveer een half jaar was gingen we verhuizen naar een huis zonder bad en hadden we niets meer aan de badcommode.

In 2018 kocht ik deze voor € 62,68, en ik 2024 kreeg ik er € 10 voor via Marktplaats. Ik had op een hoger bedrag gehoopt, maar in het nieuwe huis stond het vooral in de weg en ik was blij dat ik er iemand anders blij mee kon maken!

Wat ga ik nog verkopen?

Zodra Thomas ergens te groot voor wordt gaan er nog meer babyspullen op Marktplaats. Bijvoorbeeld de draagdoek (we gebruiken tegenwoordig vaker de draagzak dan de draagdoek), de maxi-cosi (al verwacht ik niet dat we daar veel voor zullen krijgen), de babygym en ergens na zijn eerste verjaardag zal ook de box op Marktplaats gaan.

Welke babyspullen heb jij voor een goede prijs via Marktplaats kunnen verkopen?