Ga naar de inhoud

Zwangerschapskleding kopen; wat heb je nodig? En wat kost het?

  • door

Als je zwanger bent, verandert je lichaam. Sommige vrouwen kunnen vijf maanden of langer in hun eigen kleding blijven lopen, terwijl andere al na twee maanden positiekleding nodig hebben. Ook ik moest al vrij snel – na drie maanden – zwangerschapskleding kopen, want mijn eigen broeken zaten echt niet lekker meer. Er is enorm veel keuze aan zwangerschapskleding, maar eerlijk gezegd vind ik de meeste kleding nogal prijzig.

Broeken

De eerste aankopen die heb ik gedaan waren twee zwangerschapsbroeken. Ik vond deze broeken bij de H&M – een van de weinige winkels waar ze naar mijn mening nog betaalbare zwangerschapskleding verkopen. Voor ongeveer dertig euro heb je een prima zwangerschapsbroek waar je je hele zwangerschap mee vooruit kan. Ik hoopte met twee zwangerschapsbroeken en mijn eigen leggings de resterende maanden door te komen. Dat ging prima – tot het wat kouder werd buiten. Mijn leggings voldeden niet meer, aangezien ik regelmatig buiten in de kou op de bus stond te wachten of een kwartier moest lopen. Gelukkig kon ik van een nichtje twee zwangerschapsbroeken lenen; vier broeken is meer dan genoeg!

Kosten broeken:  € 53,98

Shirtjes

Mijn eigen (wijde) shirtjes kon ik gelukkig nog wat langer dragen dan mijn broeken. Na twintig weken zwangerschap moest ik toch echt op zoek naar andere shirtjes omdat ik al een aardige zwangerschapsbuik had. Bij de H&M (alweer) kocht ik twee shirtjes met korte mouwen – mijn vestjes passen nog prima – en drie shirts met lange mouwen. Hier hoop ik de rest van de zwangerschap mee te kunnen doen!

Kosten shirtjes: €44,36

Ondergoed en pyjama’s

De shirts van mijn man zijn zeer geschikt om in te slapen! Wel kocht ik bij de Primark een pyjamabroek en ondergoed een maatje groter, omdat mijn eigen broeken toch erg strak begonnen te zitten.

Omdat we tijdens mijn zwangerschap drie keer op vakantie zijn geweest, had ik ook een nieuwe bikinitop nodig. Gelukkig hadden ze bij de H&M de bikinitop nog van de bikini die ik eerder in het jaar had aangeschaft en heb ik deze enkele maten groter gekocht.

Totale kosten ondergoed en pyjama’s: € 60,93

Positiejas

En toen werd het winter… Als ik het (binnen) koud heb, pak ik een vest van mijn man – dat past nog wel om mijn zwangerschapsbuik heen. Om de kou buiten te kunnen doorstaan had ik toch echt een zwangerschapsjas nodig. Aangezien ik regelmatig met het openbaar vervoer reisde en vaak buiten moest staan wachten, had ik dringend behoefte aan een positiewinterjas.

Het viel tegen om een geschikte jas te vinden! Ik wilde er niet te veel aan uitgeven (€150 voor een winterjas vind ik echt veel te veel, omdat je deze maar zo kort draagt), maar ik wilde wel een goede jas. Bij veel recensies las ik dat de winterjassen meer geschikt waren als herfst- of lentejas dan als winterjas. Uiteindelijk vond ik een geschikte positiejas waar ik nu erg blij mee ben!

Kosten jas:  €47,99

In totaal heb ik dus € 207,26 uitgegeven aan zwangerschapskleding. Het is een hoger bedrag dan ik had gehoopt uit te geven, maar alles wat ik heb gekocht had ik echt nodig. Hopelijk kan ik deze kleding bij een volgende zwangerschap ook nog dragen!

BabyBaby

Op deze website staan affiliate links. Als jij iets bestelt via een van deze links, ontvang ik een klein bedrag. Je steunt mij en mijn werk zonder dat het jou meer kost.