Ga naar de inhoud

Zwangerschapskwaaltjes jongen

  • door
hoera een jongen - zwangerschapskwaaltjes jongen it's a boy

In november verwachten wij ons vierde kindje! Als we over een tijdje de 20-weken-echo hebben, willen we vooral weten of het kindje gezond is, maar ook zijn we erg benieuwd naar het geslacht! We hebben al een zoon en twee dochters en ik heb echt geen voorkeur voor een geslacht, maar ik heb al wel een vermoeden!

Er zijn genoeg bakerpraatjes om het geslacht van een baby te voorspellen. Mooie huid? Een jongen. Puistjes of op een andere manier problemen met je huid? Een meisje. Slaap je op je linkerzij? Een jongen. Op je rechterzij? Een meisje. Draag je een baby voorop de buik (zodat je aan de achterkant niet ziet dat je zwanger bent? Een jongen. Nou, mijn huid zag er elke zwangerschap hetzelfde uit. En ik sliep elke zwangerschap op mijn linkerzij. Ook droeg ik altijd de baby voorop de buik en was er aan de achterkant niet te zien dat ik zwanger was. En ik heb toch echt een jongen en twee meisjes gekregen. Toch heb ik andere zwangerschapskwaaltjes gehad en op basis daarvan denk ik dat ons vierde kindje een jongen is.

Tandenpoetsen

Zes weken zwanger was ik, toen ik tijdens het tandenpoetsen voor het eerst het idee had dat ik moest overgeven. Ai. De voorste tanden kon ik nog wel poetsen, maar hoe verder ik de tandenborstel in mijn mond stopte, of hoe harder ik poetste, hoe meer ik het idee had dat ik moest overgeven. Tja, dat kan hè, als je zwanger bent. Overgeven of misselijk zijn is een veelvoorkomende kwaal. Het duurde even voordat ik me herinnerde dat ik er tijdens de zwangerschappen van mijn dochters geen last van had tijdens het tandenpoetsen, en bij de zwangerschap van mijn zoon wél. Ook mijn schoonzus had hier last van toen ze in verwachting was van een jongen! Zou deze zwangerschapskwaal betekenen dat het deze keer weer een jongen is?

Hik

Toen ik een week of acht zwanger was kreeg ik regelmatig de hik. En met regelmatig bedoel ik meerdere keren per dag. En nog luid ook. Oeps!

Het duurde enkele dagen voordat ik me realiseerde dat ik daar ook last van had tijdens de zwangerschap van Sam, maar níet tijdens de zwangerschappen van Emily en Hannah! Toeval? Of is dit echt een van de zwangerschapskwaaltjes die ik heb als ik in verwachting ben van een jongen?

Bananen

Tijdens de zwangerschap van Sam was ik dol op bananen. Dagelijks nam ik een banaan mee naar het werk als tussendoortje, en ook thuis pakte ik gerust een banaan als ik iets kleins wilde eten.

Maar toen werd ik zwanger van Emily. Alleen het idee al dat ik een banaan zou ruiken maakte me misselijk. Ook na die bevalling heb ik nauwelijks banaan gegeten, maar maakte ik ze wel klaar voor Sam – en later voor Emily. Tijdens de zwangerschap van Hannah moest ik ook niets weten van bananen. Na de bevalling heb ik mezelf gedwongen om ze weer te eten. De kinderen vinden het allemaal lekker en het is gemakkelijk om mee te nemen.

Nu ben ik weer zwanger en eet ik gewoon bananen! Alweer een zwangerschapskwaaltje dat me duidelijk wil maken dat het een jongen is?

Sinaasappelsap

Wat ik met bananen had bij de zwangerschappen van mijn dochters, had ik met sinaasappelsap bij de zwangerschap van mijn zoon. Sinaasappelsap? Dat viel niet goed. Een slokje sinaasappelsap op, en daarna een broodje gegeten? Dan bleef daarna urenlang die sinaasappelsmaak naar boven komen, geen fijn gevoel!

Tijdens de zwangerschappen van Emily en Hannah was ik juist dól op sinaasappelsap. Wat een verschil was dat… En nu? Laatst nam ik één slokje, en daar heb ik nog uren last van gehad.

Rugpijn

Bij de zwangerschappen van Emily en Hannah had ik al vanaf een week of elf last van mijn rug/bekken en moest ik daar echt rekening mee houden. Bij de zwangerschap van Sam begon ik daar pas vanaf ongeveer 22 weken last van te krijgen. En nu? Ik ben nu ongeveer 16 weken zwanger en heb nog nergens last van! Betekent dat dat het een jongen is? Of komt dit omdat er deze keer een jaartje langer tussen de zwangerschappen zit? Ik denk het eerste!

Of ik gelijk heb? Daar komen we pas bij de 20-weken-echo achter… Ik ben heel benieuwd of deze zwangerschapskwaaltjes er inderdaad op wijzen dat het een jongen is!